Onthulling resultaat Burendag is start voor energie besparen in Goor

04 december 2015

In de Rozenstraat, Anjerstraat en Iependijk, is eind september tijdens Burendag hard gewerkt aan een mozaïek werkstuk voor in de speeltuin. Het resultaat: een bankje en een hinkelbaan, werd vrijdag 27 november onthuld. Een bewijs dat als een buurt ergens zijn schouders onder zet er veel is te bereiken. Dat is ook de reden dat Marianne Hutten en Ramona Moes de samenwerking hebben gezocht met Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Cogas Duurzaam BV. Het doel: samen energie besparen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Buurkracht 20151127 151939
Onthulling in de speeltuin

Marianne: “Veel van onze woningen stammen uit de jaren vijftig tot zeventig. Van voor het tijdperk van duurzaam bouwen dus. In veel huizen valt dan ook nog heel wat energie te besparen.” Buurkacht helpt het buurtteam door de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en bij het opvragen en beoordelen van offertes. De buurt heeft een eigen buurtpagina: www.buurkracht.nl/de-driehoek. Inwoners die zich aanmelden, kunnen op een persoonlijke pagina zien welke maatregelen voor hen interessant zijn en worden meteen op de hoogte gehouden van de acties die het buurtteam organiseert. “We beslissen zelf welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht,” aldus Marianne.

Samen besparen loont

Samen besparen is niet alleen voordeliger, maar ook makkelijker en gezelliger dan alleen. Buurkracht helpt om besparingsacties bekend te maken en tot een goed einde te brengen. Al meer dan 95 buurten en dorpen zijn in Nederland met Buurkracht aan de slag. En al heel wat inwoners uit Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. Marianne: “Meld je vandaag nog vrijblijvend aan op www.buurkracht.nl/de-driehoek dan zie je meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. Je vindt er ook tips om maatregelen te nemen die niets kosten en direct resultaat opleveren.”

Meer informatie?

Inwoners die meer informatie willen of mee willen helpen, kunnen contact opnemen met Marianne Hutten. Neem voor meer informatie over Buurkracht gerust contact op met Martijn Kolkman.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?