Ons Huis Verdient Het - overzicht voorjaar 2015

15 mei 2015

Buurkracht 150315 ohvh logo
Ons huis verdient het 2015

Buurkracht heeft dit voorjaar weer meegedaan met het programma ‘Ons Huis Verdient Het’. Acht buurtteams lieten zien aan de camera's van RTL4 hoe zij met hun buurtgenoten aan de slag waren gegaan met samen energie besparen. Hieronder staan ze op een rijtje. De reeks wordt tot 15 augustus herhaald op zaterdag om 11.50 uur op RTL4.

Zeeheldenbuurt omgeving Van Brakelplein, Groningen (5 april, 2 mei, 27 juni)
Waar het buurtteam op een bijzondere manier de aandacht van de buurt weet te vangen. Lees verder en bekijk het item hier.

Koekangerveld (12 april, 9 mei, 4 juli)
Over hoe het buurtteam de kar trekt om over een jaartje of tien met het dorp energieneutraal te zijn. Lees verder en bekijk het item hier.

Nieuw-Dordrecht, Emmen (19 april, 16 mei, 11 juli)
Waar ze net een succesvolle bespaarronde evalueerden, met taart en een enthousiaste gemeente. Lees verder en bekijk het item hier.

Kastelenbuurt, Oosterhout (26 april, 23 mei, 18 juli)
Na een isolatieactie, waarbij de bewoner al samen € 6.000,- per jaar besparen, was het nu tijd voor zonnepanelen. Lees verder en bekijk het item hier.

Ekenrooi (3 mei, 30 mei, 25 juli)
Hier maakte het buurtteam warmtebeelden voor 44 buurtgenoten, met een opmerkelijk resultaat! Lees verder en bekijk het item hier.

America (10 mei, 6 juni, 1 augustus)
Waar gezelligheid hoogtij viert, tussen het isoleren, plaatsen van zonnepanelen en een HR-ketel door. Lees verder en bekijk het item hier.

Klein Brabant, Vught (17 mei, 13 juni, 8 augustus)
Hier lieten 19 bewoners hun vloeren of muren isoleren en ging de cameraman onder de grond :). Lees verder en bekijk het item hier.

De Lariks-Zuid, Assen (24 mei, 20 juni, 15 augustus)
De gaan kinderen op pad op zoek naar energievreters en sluipverbruik met een Slurpers Speurset. Lees verder en bekijk het item hier.

Meer weten?

De reeks van Ons Huis Verdient Het uit het voorjaar wordt herhaald van 2 mei tot en met 20 juni, en van 27 juni tot en met 15 augustus om 11.50 uur op RTL4. Het programma ondersteunt de campagne Ons Huis Verdient Het van Platform 31​​, om zoveel mogelijk bestaande woningen energieneutraal te maken. Via RTLXL kun je alle uitzendingen ook terugzien.

Op de hoogte blijven van de verdere activiteiten van de buurten en Buurkracht? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?