Onderzoek naar de invloed van woningkenmerken op energiekosten en comfort

23 februari 2017

"Gezocht: inwoners uit West-Brabant met slimme meter"

Onder de naam OPSCHALER onderzoeken verschillende organisaties waaronder de Technische Universiteit Delft, Enexis Groep en de Haagsche Hogeschool de mogelijkheden van een energie- en comfortadvies op maat. Inwoners uit Noord-Brabant die een slimme meter hebben zijn van harte uitgenodigd om mee te doen. Aanmelden kan via een online aanmeldformulier. Deelnemers ontvangen gratis advies, inzicht in de resultaten van de metingen van hun woning en een cadeaubon van € 20,-.

Buurkracht download kopie
Een initiatief van onder andere TU Delft, Enexis Groep, Haagse Hogeschool

Het is belangrijk voor het milieu en de portemonnee dat woningen energiezuinig en comfortabel zijn. Met dit wetenschappelijke onderzoek proberen onderzoekers te achterhalen hoe het comfort in huis en de energiekosten worden beïnvloed door kenmerken van de woning en de manier waarop de woning wordt bewoond. Ook onderzoeken ze hoe data uit de slimme meters gebruikt kan worden om beter te adviseren over energiebesparing, zodanig dat de privacy van bewoners gegarandeerd blijft.

Onderzoeksperiode

Bij deelnemers aan het onderzoek wordt gedurende 3-6 maanden in de woning gemeten. Het begint met een bezoek om de meetapparatuur te installeren, dit duurt 2 á 3 uur. Gelijktijdig wordt een interview afgenomen. Na afloop komt iemand de meetapparatuur ophalen. De apparatuur neemt weinig plaats in beslag en is niet hinderend.

Privacy

De TU Delft gebruikt de gegevens en de metingen anoniem en strikt vertrouwelijk. De projectpartners van het OPSCHALER-consortium hebben uitsluitend toegang tot de volledig geanonimiseerde data en kunnen niet achterhalen welke woningen bij het onderzoek zijn betrokken.

Meer informatie

Dit onderzoek maakt deel uit van verschillende nationale en internationale monitoringsprojecten van onder meer de Nederlandse overheid en de Europese Unie. In 2016-2018 werkt de TU Delft samen met het OPSCHALER-consortium. Meer informatie over deze projecten vind je op www.opschaler.nl of www.otb.tudelft.nl/ecommon.

Kastelenbuurt

Princenhage-Ambachtenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Kastelenbuurt

Princenhage-Ambachtenbuurt