Ommelanderwijk-Zuidwending bespaart samen € 8.213,-

19 september 2017

Buurkracht zonnepanelen
Samen besparen op de energierekening

In Ommelanderwijk-Zuidwending besparen huishoudens flink op hun energierekening dankzij zonnepanelen. In mei presenteerde het buurtteam het aanbod voor zonnepanelen in het dorpshuis De Wending. De belangstelling was groot en er werden direct offertes aangevraagd. De inwoners hebben zelf leveranciers geselecteerd, offertes aangevraagd en maatregelen genomen om hun huizen te verduurzamen.

Mooi resultaat

Tien buurtbewoners wekken nu met zonnepanelen elk jaar 30.882 kWh op. Zij besparen jaarlijks 1708 m³ gas. Een gezamenlijke besparing van € 8.213,-, oftewel ruim € 820,- per huishouden per jaar. Buurtgenoten die ook gebruik willen maken van de offerte voor zonnepanelen, kunnen zich aanmelden op de buurtpagina. Het buurtteam van Ommelanderwijk-Zuidwending bestaat uit Henk de Jonge, Yvonne Lameris, Hans Smit en Paul Joosten. Zij zijn tevreden met de resultaten uit de zonnepanelen-actie en gaan aan de slag met een isolatie-actie voor de komende winter.

Interesse?

Ook benieuwd naar de voordelen van samen energie besparen? Meld je dan aan op buurkracht.nl/ommelanderwijk-zuidwending. Dan blijf je automatisch op de hoogte van nieuwe bespaaracties en wordt je binnenkort uitgenodigd voor een buurtbijeenkomst. Heb je zelf ideeën of wil je je actief inzetten in de buurt? Neem dan contact op met het buurtteam.

 

Ommelanderwijk-Zuidwending

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Ommelanderwijk-Zuidwending