Norbertuswijk van start met samen energie besparen

22 januari 2018

Kom naar de bijeenkomst op 1 februari in het Huis van de Wijk

In de Norbertuswijk valt nog veel energiewinst te halen. Goed voor het klimaat én voor de portemonnee. Bewoners Jan Brouwer, Paul Coppus, Willem Faassen en Piet Berden hebben 'Norbertuswijk Horst, Samen Duurzaam' in het leven geroepen om hier met zo veel mogelijk wijkgenoten werk van maken. Op 1 februari presenteren ze hun plannen tijdens een informatiebijeenkomst vanaf 19:30 uur in het Huis van de Wijk. Iedereen is welkom.

Buurkracht norbertuswijk1
Norbertuswijk

De Norbertuswijk heeft een goede basis om samen met energiebesparing aan de slag te gaan. “In deze buurt wordt al veel georganiseerd”, zegt Jan. “Van computerbijeenkomsten voor ouderen tot kookavonden voor iedereen en tochten door de natuur voor kinderen. Samen energie besparen sluit daar mooi bij aan. En er is in deze buurt op dat gebied nog veel te doen: veel huizen zijn bijvoorbeeld nog niet goed geïsoleerd en er kunnen nog heel veel zonnepanelen bij. Als we daarmee samen aan de slag gaan, is dat makkelijker, voordeliger en nog gezellig ook.”

Informatiebijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst zetten de heren van “Norbertuswijk Horst, Samen Duurzaam” uiteen hoe ze dit voor zich zien. Ook krijgen bewoners informatie over hoe ze inzicht kunnen krijgen in hun eigen energieverbruik, en wat ze allemaal kunnen doen om hun huis energiezuiniger te maken. Daarnaast houdt de lokale energiecoöperatie Reindonk Energie een presentatie over zonne- en windprojecten in de regio om zelf energie op te wekken en de mogelijkheden om ook in de Norbertuswijk gezamenlijke projecten op te zetten.

Meer informatie

Hou voor meer informatie buurkracht.nl/norbertuswijk in de gaten. Hier houdt het team buurtgenoten op de hoogte van zijn acties en activiteiten. Op deze site kunnen bewoners van de Norbertuswijk ook alvast laten weten of ze bij de bijeenkomst aanwezig zijn (dit is niet verplicht, maar wel fijn voor de organisatie). Inwoners van Horst die niet in de Norbertuswijk wonen en ook samen in hun buurt energie willen besparen, zijn natuurlijk ook van harte welkom of kunnen contact opnemen met Patricia Vinclair van Buurkracht.

Norbertuswijk

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Norbertuswijk