Noorderplantsoen van start met energiebesparing

01 mei 2015

Buurkracht groningencentrum136
Buurkracht in Noorderplantsoenbuurt

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Om die hobbels weg te nemen, werken inwoners van Noorderplantsoen samen met Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: samen zorgen dat we minder energie verbruiken.

Het buurtteam bestaande uit inwoners Harry van Ommen, Carla Veldhuis, Nynke van den Bergh, Thomas Wielema en Rein Rosing trekken de kar. Orville Frijde, is de buurtbegeleider van Buurkracht die het team ondersteunt. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. Met Buurkracht is energie besparen voordeliger, makkelijker en gezelliger dan alleen.

Samen besparen loont

De buurt krijgt een eigen buurtpagina op buurkracht.nl. En iedereen die meedoet krijgt ook een persoonlijk pagina. Daarop is onder andere te zien welke bespaarmaatregelen voor hem of haar het meest interessant zijn. Met handige tips en informatie over de activiteiten waar het buurtteam mee bezig is. Harry van Ommen: “Je kunt je nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/noorderplantsoen. We beslissen zelf welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht. En hoe meer mensen er mee doen, hoe voordeliger het wordt.”

Buurkracht

Al meer dan 70 buurten zijn samen met Buurkracht aan de slag. In Groningen is Noorderplantsoen de zevende buurt die van start gaat, onder andere de Rivierenbuurt, De Wijert-Zuid en Reitdiep zijn Buurkrachtbuurten.

Noorderplantsoenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Noorderplantsoenbuurt