Noorderpark aan de slag met energiebesparing

27 februari 2015

Initiatiefnemer Gerrit Dolstra heeft samen met de leerlingen en leerkrachten van de Maria in Campisschool een buurtteam gevormd. Hij vertelt over hun plannen en wat de buurt van hen kan verwachten. Christa van der Veen, directeur van de school, vertelt over de verbinding met de buurt en de inzet van de school. Marjan Hendriks van Buurkracht geeft informatie over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Donderdag 19 maart vanaf 19.30 uur is iedereen van harte welkom voor een ‘lesje’ energie én geld besparen.energiebesparing Noorderpark

Inzicht in je energieverbruik

Als je energie wilt besparen, is het handig om te weten hoeveel je nu eigenlijk verbruikt. En hoe je je verbruik omlaag krijgt. Inwoners van Noorderpark krijgen de (gratis) slimme meter aangeboden. Met de slimme meter is het mogelijk om op Buurkracht.nl je energieverbruik te volgen. Vervolgens kun je zien hoe jouw eigen energieverbruik zich verhoudt tot dat van de buurt. Gerrit Dolstra: “Woon je in onze buurt? Dan kun je je nu al aanmelden. Je ziet dan welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant zijn. En je wordt meteen van onze acties op de hoogte gehouden.”

Samen besparen loont

Buurkracht is inmiddels in meer dan 50 buurten actief. Samen doen betekent het verdelen van werkzaamheden. En hoe meer mensen mee doen, hoe voordeliger het is. “Wij beslissen zelf welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht”, aldus Gerrit. Het buurtteam hoopt veel inwoners te begroeten op 19 maart.

Noorderpark omgeving Venestraat

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Noorderpark omgeving Venestraat