Nieuwland van start met samen energie besparen

24 januari 2018

Laat weten voor welke acties jij warm zou lopen en vul de vragenlijst in

In de jaren negentig liep Nieuwland voorop in duurzaamheid. Peter Rook, Wim de Haan en Jan Toering van Duurzaam Nieuwland willen met zo veel mogelijk buurtgenoten aan de slag om deze koppositie terug te pakken. Bijvoorbeeld met energiebesparingsacties en elektrische auto’s. Te beginnen in De Oude Munt en de vier B’s: de Barbarakruid, Bitterkruid, Bilzekruid en Blaasjeskruid. Om te achterhalen waar in deze buurten behoefte aan is, hebben ze een korte vragenlijst rondgebracht. Inwoners kunnen deze ook nog invullen via:

Buurkracht duurzaam nieuwland   pb
De wijkboerderij met de buurauto voor de deur

Veel woningen in Nieuwland hebben al goede isolatie en bijvoorbeeld een zonneboiler, maar er valt nog genoeg energiewinst te halen, constateren de initiatiefnemers van Duurzaam Nieuwland. Jan Toering: “Zo kunnen we al mooie besparingen halen door onze ventilatieboxen te vervangen of de cv-installatie beter in te regelen.” Ook denkt het team aan elektrische leenauto’s of een postcoderoosproject met zonnepanelen. Peter Rook: “We willen het gesprek op gang brengen, ook via de wijkboerderij. En zo meteen werken aan versterking van de sociale samenhang in Nieuwland.”

Vragenlijst: wensen van bewoners in beeld

Op de vragenlijst die rondgebracht is, kunnen buurtgenoten aangeven voor wat voor gezamenlijke energiebesparingsacties zij zelf belangstelling hebben. Hoe hoger de respons, hoe beter Duurzaam Nieuwland kan inspelen op wat er in de buurt leeft en speelt.

Samen werken aan een energieneutraal Amersfoort

Duurzaam Nieuwland werkt samen met onder andere de gemeente, energieloket 033Energie en Buurkracht. Met als doel bij te dragen aan een bruisend Nieuwland en een energieneutraal Amersfoort in 2030. Goed voor het milieu én voor de portemonnee. Via buurkracht.nl/nieuwland-vier-b en wijzijnnieuwland.nl houdt het team buurtgenoten op de hoogte van acties en activiteiten.

Meer informatie

Kijk op de website: buurkracht.nl/nieuwland-vier-b of neem contact op met het buurtteam. Inwoners van Nieuwland en Amersfoort die niet in De Oude Munt of de Vier B’s wonen en ook samen in hun buurt energie willen besparen, kunnen contact opnemen met Rana Berends.

Nieuwland Vier B

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Nieuwland Vier B