Nieuwe ronde, nieuwe kansen

12 februari 2015

In 2014 konden bewoners van De Lariks-Zuid in Assen al voordelig zonnepanelen aanschaffen. Die actie werd een succes. Reden te meer voor het buurtteam om verder te gaan en nog meer buurtacties op te zetten. Die zijn er nu: voor spouwmuur- en vloerisolatie en voor dubbel glas. Op 11 februari presenteerden de geselecteerde leveranciers hun aanbiedingen tijdens een gezellig drukke bijeenkomst in De Steiger.

Energiebesparingsmaatregelen samen met de buurt De Lariks-ZuidIn totaal kwamen 23 buurtbewoners op de bijeenkomst af, toch goed voor zo’n 10% van de huishoudens in de buurt. Allemaal mensen die het wel zien zitten om isolatiemaatregelen te nemen. Anneke Brouwer van het buurtteam: “Voor een deel zagen we weer nieuw publiek. In onze wijk zijn na 2000 nog een aantal nieuwe woningen gebouwd. De bewoners van die panden hebben flink ingeschreven op de zonnepanelen, maar zij hebben bij een bijeenkomst over isolatie natuurlijk niet zo veel te zoeken. Deze keer kwam de opkomst vooral uit de straten die eind jaren zestig gebouwd zijn.”

Pur of parels

Het buurtteam heeft één leverancier geselecteerd voor dubbel glas, Weerman, en twee voor vloer- en spouwmuurisolatie: Raterink en de FBF-groep. Na een korte inleiding van Arnout van Loon van het buurtteam kregen zij alle drie de ruimte om hun aanbieding aan te prijzen. Anneke: “Dat deden ze heel leuk, met foto’s en filmpjes over hun werkwijze. En met respect voor elkaar. Ze hadden ook van alles meegenomen aan materialen en informatie. De firma Raterink heeft ook al in Rolde woningen geïsoleerd in het kader van Buurkracht en werkt hoofdzakelijk met pur-schuim. De FBF-groep gebruikt juist parels en lijm als isolatiemateriaal. Zo valt er ook op dat punt wat te kiezen.”

Mooie score

De presentaties vielen in goede aarde. Het viel Anneke op dat de bezoekers na afloop wat langer bleven hangen dan bij de vorige bijeenkomst. En de helft van de aanwezigen vroeg één of meerdere persoonlijke offertes aan. “Een mooie score”, vindt Anneke. “En we hopen natuurlijk dat zich de komende tijd nog meer huishoudens melden. De aanbiedingen blijven in elk geval tot april staan, en hoe meer deelnemers, hoe hoger de korting.”

Buurtgenoten die er niet bij waren en willen weten hoe de aanbieding eruitziet, kunnen deze zien door in te loggen op hun persoonlijke Buurkrachtpagina. Je kan je nog (vrijblijvend) aanmelden.

De Lariks-Zuid

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

De Lariks-Zuid