Nieuw-Weerdinge start met energiebesparing

06 mei 2015

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Om die hobbels weg te nemen, werken inwoners van Nieuw-Weerdinge samen met Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: samen zorgen dat we minder energie verbruiken. Op 18 mei kunnen inwoners zich vanaf 20.00 uur laten informeren tijdens een dorpsbijeenkomst in het gebouw van de ijsvereniging (Oude Weerdingerdijk).

Energie besparen in Nieuw-WeerdingeInitiatiefnemer Inge Evers: “We wonen in totaal verschillende huizen. Maar als het om energieverbruik gaat, valt er bij iedereen nog winst te behalen. Bijvoorbeeld met zonnepanelen of spouwmuurisolatie.” Wat ze precies voor ogen hebben, vertellen Inge en Roelof Evers tijdens de dorpsbijeenkomst op maandag 18 mei. Roelof: “Wij hebben het gevoel dat energie besparen en duurzaamheid een onderwerp is dat leeft in ons dorp. Wij zijn er van overtuigd dat als we samen maatregelen nemen, dat het makkelijker én goedkoper is dan alleen.” Tijdens de bijeenkomst is ook een energieadviseur aanwezig die vertelt waar de besparingskansen liggen in Nieuw-Weerdinge.

Samen besparen loont

Buurkracht is inmiddels in meer dan 65 buurten en dorpen aan de slag. Ook in het nabijgelegen Nieuw-Dordrecht is een buurtteam actief en heeft in een korte tijd al heel wat geld en energie bespaard. Roelof Evers: “Ook wij hebben een eigen website. Je kunt je vrijblijvend aanmelden en zien welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant zijn. En je wordt meteen van onze acties op de hoogte gehouden. We vertellen er graag alles over tijdens de bijeenkomst.” Alle inwoners van Nieuw-Weerdinge zijn van harte welkom. Het buurtteam hoopt veel dorpsgenoten te mogen begroeten op 18 mei.

Nieuw-Weerdinge

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Nieuw-Weerdinge