Nieuw op buurkracht.nl: info over subsidies, leningen en regelingen

24 mei 2017

Wil je je energiekosten omlaag brengen, dan kan dat met bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of zonnepanelen. Maar zoals zo vaak lopen de kosten voor de baten uit. Voor menig huishouden reden om de investering voor zich uit te schuiven. Toch zijn er, ook voor wie geen geld bewaart in een oude sok of een appeltje voor de dorst wil houden, allerlei voordelige financieringsmogelijkheden. Daarover kun je op buurkracht.nl nu ook informatie vinden.

Buurkracht man 759751 1920
Er zijn soms meer financiele mogelijkheden dan je denkt

Misschien hoef je niet alles zelf te betalen. De landelijke overheid stelt bijvoorbeeld subsidie beschikbaar voor de aanschaf van zonnepanelen of een zonneboiler. Het potje voor isolatiemaatregelen is net leeg, maar wordt naar verwachting later dit jaar weer bijgevuld. Dat kan je duizenden euro’s schelen. Ook sommige provincies, gemeenten en energiebedrijven stellen subsidies beschikbaar om energiebesparing en eigen opwek te stimuleren. Als je inlogt op buurkracht.nl en dan onder ‘mijn woning’ doorklikt naar ‘financiering’, vind je de subsidies waar je in jouw woonplaats aanspraak op kunt maken.

Én energie besparen, én op vakantie

Ook vind je op buurkracht.nl voordelige duurzaamheidsleningen die landelijk, in jouw provincie of gemeente verstrekt worden. Als je je energielabel wilt verbeteren, kunnen die heel interessant zijn. Zelfs als je wel eigen geld hebt. Want vaak betaal je minder aan rente en aflossing dan je bespaart aan energiekosten. Daarnaast kun je via de financieringspagina’s op buurkracht.nl doorklikken naar regelingen om bijvoorbeeld je btw op zonnepanelen terug te vragen bij de Belastingdienst. Als je het een beetje slim aanpakt, kun je dus én energiewinst halen én op vakantie.

Lees hier verder over financieringen, leningen en subsidies.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?