Nieuw-Dordrecht in Ons Huis Verdient Het

23 april 2015

Buurkracht doet weer mee met het RTL4-programma ‘Ons Huis Verdient Het’. Op zondag 19 april vervolgde de reeks in Nieuw-Dordrecht. Daar hadden ze net een feestje te vieren tijdens de evaluatie van de eerste bespaarronde toen de filmploeg langs kwam. Bekijk hier een preview!


Taart voor Nieuw-Dordrecht

Herman Reurink van het buurtteam vertelt enthousiast: "Van de 600 woningen hebben zich er 93 aangemeld. En bij tien huizen zijn nu de muren geisoleerd. Dat is een leuk succes! Ik geloof in de kracht van een dorpscoöperatie. Als bewoners zelf de regie hebben in eigen dorp, taken van de gemeente overnemen, zodat er geld overblijft voor andere zaken. Of samen energie opwekken, met zonnepanelen bijvoorbeeld. Buurkracht is een project dat bewijst dat zo’n aanpak werkt."

Meer weten?

Ons Huis Verdient Het is van 5 april tot en met 24 mei elke zondag om 11.20 uur te zien op RTL4. Het programma ondersteunt de campagne Ons Huis Verdient Het van Platform 31​​, om zoveel mogelijk bestaande woningen energieneutraal te maken. Hier vind je meer over het tv-programma zelf.

Nieuw-Dordrecht

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Nieuw-Dordrecht