Niehove van start met samen energie besparen

04 maart 2016

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Maar met je buren daarin optrekken maakt het makkelijker, leuker en voordeliger. Inwoners van Niehove gaan aan de slag om in hun dorp en omgeving samen energie te besparen. Buurkracht een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V., helpt hen daarbij. Op donderdag 31 maart organiseren ze hun eerste dorpsbijeenkomst om 20.00 uur in dorpshuis Eisseshof (Kerkstraat 4). Alle inwoners van Niehove en omstreken zijn van harte welkom.

Buurkracht buurtteam buurkracht niehove
Buurkracht buurtteam Niehove

Tijdens deze bijeenkomst vertelt het buurtteam over hun plannen en wat het dorp van hen kan verwachten. Buurkracht is aanwezig om te vertellen over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een energieadviseur heeft onderzoek gedaan in ons dorp en vertelt waar de beste bespaarmogelijkheden liggen.

Samen besparen loont

Op dit moment zijn al meer dan 100 buurten met Buurkracht aan het besparen. Al heel wat inwoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. Het dorp heeft een eigen internetpagina: www.buurkracht.nl/niehove waar dorpsbewoners zich vrijblijvend kunnen aanmelden. Lammert Top: “Als je je aanmeldt op www.buurkracht.nl/niehove krijg je bespaartips en zie je meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam hoopt veel dorpsgenoten te ontmoeten op 31 maart.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?