Net als Pleijendal ook met je buren succesvol energie (en geld) besparen?

17 maart 2016

In Dalfsen heeft de buurt Pleijendal bewezen dat samen energie besparen leuk is en bovendien goed voor het milieu en de portemonnee. Samen met Groen Gebogen, de duurzaamheidsvereniging van Dalfsen en Buurkracht, is er al heel wat in gang gezet. Dat smaakt naar meer. Enthousiaste inwoners van Dalfsen die ook met hun buren samen energie willen besparen en een Buurkrachtbuurt willen starten, kunnen zich melden bij Groen Gebogen.

Buurkracht buurkracht pleijendal 101
Drukbezochte buurtbijeenkomst in Pleijendal

Buurkracht helpt onder meer om de beste bespaarmogelijkheden in de buurt in kaart te brengen, door een energieadviseur in te schakelen. En ondersteunt bij het opvragen en beoordelen van offertes. Maar ook door een warmtecamera beschikbaar te stellen waarmee bewoners de warmtelekken in hun huizen kunnen opsporen. Een actie die door het buurtteam van Pleijendal al succesvol is ingezet. Of energieverbruiksmeters, die de verborgen stroomslurpers boven tafel halen. Daarnaast krijgt een Buurkrachtbuurt communicatiemiddelen, handige informatie en een eigen buurtpagina op www.buurkracht.nl. Hierop kan iedereen zijn eigen energieverbruik volgen en vergelijken met het gemiddelde verbruik in de buurt.  

Buurkracht in Pleijendal

Thijs Mosterman van het buurtteam uit Pleijendal: “Wij zijn ruim een half jaar geleden met Buurkracht gestart. Inmiddels hebben zo’n 45 buurtbewoners zich aangemeld op onze eigen website www.buurkracht.nl/pleijendal. Werkgroepjes hebben offertes voor uiteenlopende maatregelen aangevraagd en een mooi aanbod aan de buurt gepresenteerd. Op dit moment hebben verschillende buurtgenoten persoonlijke offertes aangevraagd voor bijvoorbeeld zonnepanelen, spouwmuur-, vloer of dakisolatie. Zo gaan we straks met elkaar energie en geld besparen. En wij hopen dat meer inwoners uit Dalfsen dit voorbeeld gaan volgen.”

Samen besparen loont

Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V., ondersteunt al ruim 110 buurten in het land. Al heel wat bewoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. Ben jij die enthousiaste buurtbewoner die dit ook wel ziet zitten? Neem dan vóór 5 april contact op met Groen Gebogen of met Rana Berends van Buurkracht.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?