Na zonnepanelenactie nu ook samen isoleren in Haps

05 april 2017

Haps pakt door met energiebesparing. Eind 2016 deden 7 huishoudens mee met de zonnepanelenactie. Samen besparen ze met hun panelen ruim € 10.000,- per jaar. En wekken ze genoeg groene stroom op om het energieverbruik van 4,7 huishoudens te compenseren. Al lekker bezig zou je denken, maar Haps heeft de smaak te pakken. Op 7 maart presenteerde het buurtteam in ’t Hops Kwartierke alweer een volgende actie: voor spouwmuur-, vloer- en dakisolatie. Meedoen is nog steeds mogelijk!

Buurkracht warmte isolatie 1
Wil jij net als Will ook een beter geïsoleerde woning? Dat kan nu heel gemakkelijk!

Op het gebied van isolatie is in Haps nog veel winst te halen. Dat bleek al op een eerdere buurtavond in 2016 en uit de warmtebeelden die eerder in het dorp gemaakt zijn. Verschillende inwoners hadden zich dan ook al voor de isolatieactie aangemeld nog voordat er een leverancier geselecteerd was. Die keuze is nu gemaakt, en wel voor Isolatie.com. Dit bedrijf kwam als beste uit de bus na een paar zorgvuldige selectierondes. De prijs-kwaliteitverhouding gaf de doorslag. Op 7 maart lichtte het bedrijf zijn aanbod toe aan zo’n twintig geïnteresseerden.

Opname thuis

Na de informatiebijeenkomst konden bezoekers bij vertegenwoordigers van Isolatie.com terecht met vragen en direct een afspraak maken voor een persoonlijke offerte. Will van Benthum zag alvast zijn kans schoon. “Ik heb vroeger mijn spouwmuur al eens laten isoleren met UF-schuim, maar het materiaal is ondertussen verbrokkeld en verzakt. Ik zou graag mijn spouwmuurisolatie weer op orde brengen en ben benieuwd welke oplossing zij daarvoor hebben.”

Vertrouwen in selectie

Will is enthousiast over Buurkracht in zijn dorp. In december deed hij ook al mee met de zonnepanelenactie en liet hij 18 zonnepanelen op z’n dak installeren. “Samen aan de slag gaan met energiebesparing is makkelijker dan alles zelf uitdokteren. En ik kan ervan op aan dat de leveranciers met zorg worden geselecteerd. Zo was ik zeer tevreden over de leverancier voor zonnepanelen. Mijn zonnepanelen zijn netjes geïnstalleerd. Ik heb nu ook het volste vertrouwen dat het helemaal goed komt met de isolatie.”

Ook isoleren?

Wil jij ook je woning isoleren of meer weten over wat isolatie voor jouw woning kan betekenen? Je kunt nog meedoen met de actie tot 1 mei! Alles is al uitgezocht en geregeld, je hoeft je alleen maar aan te melden en adviseurs komen bij je langs voor een vrijblijvende offerte. Meld je aan via de buurtpagina of stuur een mail naar Henk Kiela van het buurtteam.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?