Mysterieuze trekkasten in Slotjes-West

24 januari 2017

Het ziet eruit als een uit de kluiten gewassen noodrem, maar het hangt aan een boom. En er staat een bliksemschicht op. Wat is het? En wat gebeurt er als je aan het handvat trekt? Rondom de basisschool de Westhoek hangen sinds kort mysterieuze trekkastjes. Karin Plantinga, inwoner van de buurt Slotjes-West, licht een tipje van sluier op: “Het is een unieke manier om de nieuwsgierigheid van kinderen te trekken en ze spelenderwijs in aanraking te brengen met energie.”

Buurkracht 2017 01 20 photo 00003925
Wat is dit voor een kastje?
Buurkracht 2017 01 24 photo 00003969 kopie
Het trekt de aandacht!

Energie is hierin het sleutelwoord. Samen met buurtgenoten Jeroen Smulders en Charles Pfeifle is Karin afgelopen zomer gestart met Buurkracht. “Wij verwachten dat er in onze buurt nog veel energiewinst te behalen is en als we het samen doen is het gemakkelijker, voordeliger en nog gezelliger ook.” Om aandacht voor hun initiatief te krijgen, hebben ze de samenwerking gezocht met basisschool. Het mysterie van de trekkastjes wordt 30 januari opgelost door een energieles op De Westhoek waarin onder meer duidelijk wordt hoe het kastje werkt.”

Ook samen energie besparen?

Inwoners van Slotjes-West die samen energiebesparende maatregelen willen nemen en bijvoorbeeld al nadenken over het plaatsen van zonnepanelen of isolatie kunnen contact opnemen met het buurtteam. Zij zoeken nog enthousiaste buurtgenoten die hen helpen hun plannen te realiseren. Het buurtteam krijgt hulp van ONE (Oosterhout Nieuwe Energie) en Buurkracht, een niet-commercieel en kosteloos initiatief, dat al ruim 170 buurten in Nederland ondersteunt. Net als de Kastelenbuurt uit Oosterhout waar buurtbewoners samen inmiddels bijna € 17.000,- per jaar besparen op hun energierekening.

Informatie

Enthousiaste buurtbewoners kunnen zich melden via buurkracht.nl/slotjes-west of mail. Inwoners die op de hoogte gehouden willen worden van de acties en activiteiten kunnen zich daar ook aanmelden. Woon je in Oosterhout, maar niet in Slotjes-West of de Kastelenbuurt en wil je ook in jouw buurt energie besparen? Neem dan contact op met Steve Duzanson van Buurkracht.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?