Mook van start met energie besparen

28 oktober 2015

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er vaak niet van. Uit onderzoek blijkt dat als een buurt de krachten bundelt, het opeens wel lukt om besparingsmaatregelen van de grond te tillen. In Mook gaan bewoners rondom het Mortelplein de uitdaging aan. Ze worden daarbij geholpen door Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: energie besparen door gezamenlijk acties te organiseren. Op 16 november kunnen inwoners zich vanaf 20.00 uur laten informeren tijdens een buurtbijeenkomst in ’t Moks Café (Groesbeekseweg 3).

Buurkracht  mg 1218
Buurtteam Buurkracht Mortelplein

Tijdens de bijeenkomst stelt het buurtteam zich voor. Ze vertellen over hun plannen en wat de buurt van hen kan verwachten. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een energieadviseur die onderzoek heeft gedaan in de buurt vertelt waar de buurt het meest mee kan besparen. “De meeste woningen dateren van voor het tijdperk van duurzaam bouwen. We verwachten dat er veel te besparen valt”, aldus Jan van Groenendaal, één van de initiatiefnemers. Vanaf 20.00 uur is iedereen die energie wil besparen van harte welkom in ’t Moks Café.

Laagdrempelig

Het buurtteam wordt geholpen door Buurkracht, die onder andere helpt de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien krijgt de buurt een eigen buurtpagina: www.buurkracht.nl/mortelplein. Jan: “Je kunt je nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/mortelplein en zien welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam hoopt veel bewoners te begroeten op 16 november. 

Winteractie: vraag het je buren

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?