Mooie aanbiedingen voor bewoners én de school

25 juni 2015

Op de Maria in Campisschool in Assen werd zaterdagmiddag 13 juni een energiemarkt gehouden. Vijf bedrijven op het gebied van zonnepanelen en isolatie presenteerden zich in de school. Heel druk was het niet, maar vrijwel alle bezoekers vroegen meteen een of meerdere offertes aan.

Tijdens en na de buurtbijeenkomst in maart bleek dat buurtbewoners vooral interesse hadden voor zonnepanelen en isolatiemaatregelen. Het buurtteam had dan ook drie isolateurs en twee leveranciers van zonnepanelen uitgenodigd om te laten zien wat ze in huis hadden. Zij hadden hun stands opgetuigd met flyers en materialen, lieten filmpjes zien en bezoekers konden zelf in een demohuisje het verschil voor en na een isolatiemaatregel ervaren. De leveranciers namen ruim de tijd om toelichting te geven op hun werkwijze. En voor bewoners hadden ze interessante aanbiedingen in petto.

Energiemonitor cadeau

Niet alleen de bezoekers, ook de school zelf deed haar voordeel met de technici onder haar dak. Van het bedrijf Zonn Solar kreeg de school een energiemonitor aangeboden. Deze laat bijvoorbeeld zien wat een computer verbruikt die aanstaat, of wat een oplader verbruikt zelfs als hij niet bezig is een telefoon of iPad op te laden. Een prachtig middel om leerlingen van de school direct het verbruik van apparatuur te laten zien en hen energiebewust te maken. De school is erg blij met de monitor en gaat hem in het nieuwe technieklokaal opstellen. En gebruiken natuurlijk.

Inschrijven kan nog

Bewoners van Noorderpark die de energiemarkt gemist hebben, kunnen de aanbiedingen alsnog bekijken op de persoonlijke pagina buurkracht.nl/omgeving-venestraat. Daar kunnen ze ook direct een offerte aanvragen. Het buurtteam beraadt zich inmiddels op een vervolgbijeenkomst, die waarschijnlijk in het najaar op de agenda komt.

Noorderpark omgeving Venestraat

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Noorderpark omgeving Venestraat