Mooie aanbiedingen energiebesparing in Hoogvonderen: kom naar de bijeenkomst op 24 maart

14 maart 2016

In Hoogvonderen valt heel wat energie te besparen. Buurtgenoten Wiel Beiten, Linda Derkx, Ed Cartens, Thijs Vaes willen daar samen met de buurt werk van maken. De afgelopen tijd hebben ze offertes aangevraagd bij leveranciers van energiebesparende maatregelen. Daar zijn mooie aanbiedingen uitgekomen, die ze presenteren tijdens een buurtbijeenkomst op 24 maart in buurthuis De Vlonder (Florasingel 38) vanaf 19.30 uur. Bezoekers maken bovendien kans op een gratis energiescan van hun woning. Iedereen is welkom.

Buurkracht img 20160229 wa0012
Minister Blok onthult kunstwerk ter ere van 100e Buurkrachtbuurt Hoogvonderen

Tijdens de bijeenkomst vertelt het buurtteam meer over zijn plannen, en over vier aantrekkelijke aanbiedingen die nu al voor de buurt klaarliggen. Er is ruimte om vragen te stellen en wie wil, kan direct een persoonlijke offerte aanvragen. Daarnaast wordt onder de aanwezigen een gratis energiescan verloot. De winnaar krijgt bezoek van een professionele energieadviseur die het hele huis onderzoekt op mogelijkheden om energie te besparen. En vervolgens advies uitbrengt welke maatregelen interessant kunnen zijn. Inclusief een indicatie van de kosten en wat het per jaar opbrengt. De resultaten van deze energiescan zijn ook interessant voor buurtgenoten die in vergelijkbare huizen wonen en zullen dan ook met de buurt gedeeld worden.

Honderdste buurt

Het buurtteam krijgt ondersteuning van Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Al meer dan 110 buurten in Nederland zijn actief met Buurkracht; Hoogvonderen was precies de honderdste. Om dat te vieren reisde minister Blok van Wonen en Rijksdienst op 29 februari speciaal af naar Roermond en gaf hij het startsein voor Buurkracht in deze wijk. “Een kroon op ons initiatief”, aldus Thijs Vaes. “Dat we de honderste Buurkrachtbuurt zijn, motiveert ons nóg meer om van samen energie besparen in Hoogvonderen een succes te maken.”

Blijf op de hoogte

Het buurtteam houdt buurtgenoten op de hoogte van hun acties en activiteiten via de eigen buurtpagina. Thijs: “Als je je hier aanmeldt, zie je meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. Je vindt er ook bespaartips die niks kosten en direct resultaat opleveren. En je bepaalt zelf of en aan welke acties je meedoet. Je bent nergens toe verplicht. Maar we hopen in elk geval dat we veel geïnteresseerde buurtgenoten mogen begroeten op 24 maart.”

Meer informatie

Kun je niet aanwezig zijn op 24 maart maar wil je toch meer weten over Buurkracht in Hoogvonderen en de aanbiedingen voor de buurt? Neem contact op met Thijs Vaes. Voor meer informatie over Buurkracht kun je een mailtje sturen naar buurtbegeleider Joyce Bongers.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?