Mooi zonnepanelen aanbod en kans op gratis energieadvies voor Zoekerveeld

19 april 2017

Bewoners zijn van harte welkom bij buurtbijeenkomst op 9 mei om 20.00 uur.

Energie besparen is goed voor het milieu en de portemonnee. Dat willen we allemaal wel. Toch komt het er vaak niet van. Bewoners van Zoekerveeld gaan die uitdaging graag met buurtgenoten aan en zijn al van start. Het buurtteam heeft een leverancier uit Enter geselecteerd die uitstekende zonnepanelen en service biedt. Inwoners die meer willen weten over dit speciale aanbod, zijn van harte welkom op dinsdag 9 mei om 20.00 uur in Vakantiepark Erve Kleilutte (Zuiderveldsweg 1a).

Buurkracht 170303 bij verslag
Wil je kans op een gratis energiescan van je woning?

De lente komt er aan. Een goed moment om over zonnepanelen na te denken. Want van april tot en met september schijnt de zon het felst en brengen zonnepanelen het meeste op. “Er komen steeds meer zonnepanelen in Nederland. Niet zo gek, want ze worden steeds goedkoper en er is zonlicht genoeg in ons land. De energie die je ermee opwekt, kun je direct gebruiken. Je elektriciteitsrekening kan omlaag en je draagt nog bij aan het milieu ook,” aldus Johan Averdijk.

Hoor waar de bespaarkansen liggen en maak kans op gratis energieadvies

Een energieadviseur doet nu onderzoek in de buurt en kijkt waar de beste bespaarmogelijkheden liggen. Hij presenteert die avond zijn bevindingen. En iedereen maakt kans op een gratis energiescan, er worden er twee verloot. Johan: “Daarna weet je precies waar jij nog op kunt besparen en welke maatregelen en materialen goed zijn voor jouw woning.”

Inzicht in je energieverbruik

Om inzicht te krijgen in je energieverbruik biedt Buurkracht inwoners concrete handvatten en tips die niets kosten en direct resultaat opleveren. “Als je je aanmeldt op onze website buurkracht.nl/zoekerveeld blijf je op de hoogte van alles wat we organiseren. En met een slimme meter kun je inzicht krijgen in je persoonlijke energieverbruik en dit vergelijken met het gemiddelde verbruik van onze buurt en vergelijkbare huishoudens.” aldus Tonnie Kroeze, een van de initiatiefnemers. Hij benadrukt dat aanmelden gratis is en vrijblijvend. “Ook daar hoor je op 9 mei meer over.”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op buurkracht.nl/zoekerveeld of mail naar het buurtteam. Inwoners uit Enter, die niet in Zoekerveeld wonen en ook met hun buren samen energie willen besparen met Buurkracht kunnen contact opnemen met Martijn Kolkman.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?