Mooi aanbod zonnepanelen voor Kortland

14 maart 2017

Buurtbijeenkomst op 27 maart voor alle buurtbewoners

Buurtgenoten Marieke Euwe, Gert Meiborg, Gert van de Kraats, Nelly Nieuwenhuizen en Cyriel Vandeursen zijn volop bezig met samen energie besparen. Inwoners van Kortland kan het niet ontgaan zijn, die grote zonnebloemborden in de tuin van de buren. Met deze borden geven buurtgenoten aan hoeveel energie zij besparen dankzij hun zonnepanelen. Zij wekken samen al minimaal 54425 kWh op; goed voor een jaarlijkse besparing van 12.518,-. Voor buurtgenoten die ook energie willen besparen is er op 27 maart vanaf 20.00 uur een buurtbijeenkomst over zonnepanelen in het Dorpshuis van Peize (Esweg 2).

Buurkracht zb2
Meerdere buurtgenoten profiteren al van zonnepanelen

Na de ijskoude ‘warmetruiendag’ is het buurtteam aan de slag gegaan met zonnepanelen en zonneboilers. Er is een leverancier van gevonden die uitstekende materialen en vakwerk levert tegen een mooie prijs, zoals bij de buurtgenoten die al profiteren. Bij de buurtbijeenkomst op 27 maart is deze leverancier aanwezig om zijn mooie aanbod toe te lichten. Het is dan ook mogelijk om direct een vrijblijvende offerte aan te vragen. Hoe meer huishoudens meedoen, hoe voordeliger het wordt.

Samen profiteren van zonnepanelen

Ook aan buurtgenoten die een woning hebben die niet geschikt is voor zonnepanelen, maar wel interesse hebben in gezamenlijke opwek door collectieve zonnedaken, is gedacht. Die avond bekijkt het buurtteam of er voldoende animo is om de mogelijkheden te onderzoeken om dit te realiseren met een postcoderoosregeling.

Meer informatie

Kijk op buurkracht.nl/kortland. Inwoners die zich aanmelden blijven op de hoogte van de acties en activiteiten die het buurtteam organiseert. Neem contact op met het buurtteam voor meer informatie. Wil je meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Marjan Hendriks.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?