Mooi aanbod zonnepanelen en isolatie voor de buurt

08 februari 2016

Enkele bewoners van de buurt Pleijendal hebben samen met de vrijwilligers van Groen Gebogen offertes opgevraagd voor zonnepanelen en isolatie. Tijdens de informatieavond worden de resultaten gepresenteerd en kunnen bewoners van Pleijendal zich vrijblijvend inschrijven. De informatieavond is op donderdagavond 25 februari van 20.00 tot 22.00 uur. De koffie staat vanaf 19.30 uur klaar. Inwoners zijn van harte welkom in Gruthuuske (Pleijendal 7).

Buurkracht buurkracht pleijendal 105
Drukbezochte buurtbijeenkomst in oktober

Tijdens de eerste kennismakingsavond in oktober hebben inwoners aangegeven gezamenlijk  zonnepanelen en isolatie te willen inkopen. De afgelopen maanden zijn bij gerenommeerde bedrijven offertes opgevraagd. Op basis van prijs en kwaliteit is een selectie gemaakt. Het was een ingewikkelde klus. Voor ieder type woning zijn verschillende opties mogelijk. Tijdens de informatieavond wordt de werkwijze en selectie toegelicht. Daarna kunnen de inwoners zich vrijblijvend inschrijven voor één of meerdere opties. De geselecteerde bedrijven maken dan een afspraak met de bewoners en sturen daarna een offerte. Uiteindelijk kiest de bewoner zelf. Geïnteresseerde buurtbewoners kunnen een e-mail sturen of zich aanmelden via de buurtpagina.

Doe-het-zelf-actie

Het team is ook bezig met de organisatie van een gratis doe-het-zelf avond. Deze avond is bedoeld voor handige klussers en gericht op dak- en vloerisolatie. Binnenkort volgt hier meer informatie over op www.buurkracht.nl/pleijendal en via de media.

Energieslurpers en warmtecamera

Het team is ook bezig met andere acties in Pleijendal. Bewoners kunnen speciale metertjes krijgen om het energieverbruik van hun apparaten te meten. Soms schrik je van het verbruik van bijvoorbeeld een televisie of diepvries. Ook start binnenkort een actie met een warmtecamera. Deze camera maakt infraroodfoto’s van de buitenkant van huizen. Hiermee kunnen onzichtbare warmtelekken worden opgespoord. Bewoners kunnen zich aanmelden voor een gratis fotosessie door een e-mail te sturen of zich aan te melden via de buurtpagina.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?