“Mijn zonnepanelen produceren meer dan ik verbruik!”

24 juli 2017

In Fatima is begin juli een zonnepanelenactie gestart. Buurtgenoot Paul van Gurp liep op de troepen vooruit. Tien maanden geleden liet hij zijn dak al volleggen en daar heeft hij geen minuut spijt van gehad. “Aan geld op de bank heb je niets, nu levert het tenminste iets op!” Ga Paul achterna en meld je aan voor een vrijblijvende offerte.

Buurkracht paul
Doe jij ook mee met de zonnepanelenactie? Nu kan dat nog!

“Eigenlijk heb ik altijd al interesse gehad in hernieuwbare energie. Zonnepanelen zijn een mooie manier om energie te besparen en ik draag graag mijn steentje bij aan een betere wereld”, begint Paul zijn verhaal enthousiast. “Ik had alleen nooit tijd om erin te duiken en bovendien waren zonnepanelen erg duur. Inmiddels is het rendement veel beter en heb je de investering binnen afzienbare tijd terugverdiend.” En inderdaad: de zonnepanelen van Paul presteren boven verwachting. “Dit jaar produceren ze zelfs meer elektriciteit dan ik verbruik!”

Goede leverancier

Toen zijn besluit om zonnepanelen aan te schaffen vastlag, zocht Paul contact met Marcel Timmermans. Marcel is trekker van het buurtteam dat een belangrijke rol speelt in energiebesparingsacties in de buurt. “Marcel heeft me 100%ZON aangeraden. Een leverancier die goede garanties biedt; waar ik van op aan kan. Ik heb het bedrijf uitgenodigd voor een vrijblijvend gesprek bij mij thuis. Wel zo handig, want toen konden ze meteen het dak bekijken. Daarna hebben ze een offerte gemaakt.”

Puzzel

Het was wel even puzzelen, vertelt Paul. “Hoe staat je huis ten opzichte van de zon? Wat is je verbruik en hoeveel zonnepanelen heb je dan nodig? Hoeveel kun je er kwijt op het dak zonder dat er schoorsteentjes of andere obstakels in de weg zitten?” Uiteindelijk heeft Paul in totaal elf panelen laten aanbrengen. Negen op zijn platte dak en twee op het dak van de aangebouwde keuken. Online kan hij precies volgen hoeveel zijn zonnepanelen produceren. “Als ik in Rotterdam ben, kan ik zó zien of in Tilburg de zon schijnt. Dan schiet de productie omhoog. Echt een leuk speeltje.”

Geen omkijken naar

Ook de installatie van de zonnepanelen was zo gepiept. “Dat viel echt reuze mee”, zegt Paul. ‘De installateurs hadden maar één dag nodig. Zelfs het aanleggen van het kabelwerk voor een nieuwe elektriciteitsgroep was zo gedaan, omdat ik tegelijkertijd mijn plafond liet repareren.” Sindsdien zijn de zonnepanelen operationeel en heeft Paul er geen omkijken meer naar. “Tot op heden hebben ze probleemloos gewerkt. Op den duur vergeet je zelfs dat ze er liggen!”

Net als Paul profiteren van gratis zonnestroom of nu alvast je huis beter isoleren voor het komende stookseizoen? Kijk dan voor meer informatie over de acties op de buurtpagina en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?