Midden-Annen van start met samen energie besparen

30 januari 2017

“We kunnen nu meeliften op interessante subsidieregelingen”

In Annen valt nog veel energie te besparen. Michelle Mulder en Marnix Ennes willen daar in hun jarenzeventigbuurt, ‘Midden-Annen’, een flinke impuls aan geven. Bijvoorbeeld door samen met buurtgenoten gezamenlijke energiebesparingsacties op te zetten. “In je eentje kost het veel tijd om uit te zoeken wat je het beste kunt doen en waar je moet beginnen. Samen komen we verder.”

Buurkracht 62999331 1
Midden-Annen van start met samen energie besparen

In eerste instantie richten Michelle en Marnix zich op de Wepel 1 t/m 15, Middenweg 107 t/m 161 en 108 t/m 154, Kruisakkers 1 t/m 41 en 2 t/m 34, molenakkers 1 t/m 33 en 2 t/m 24, de gehele Veldweg, Hofakkers, Geerakkers, Vlouwakkers, Strengakkers, Esakkers, Voetakkers, en de borghoornsweg. “In deze buurt wonen we zelf en er valt nog veel energie- en comfortwinst te halen”, zegt Michelle. “De huizen zijn bijvoorbeeld gebouwd zonder spouwmuur- en vloerisolatie. En isoleren is nu extra interessant: wie twee of meer energiebesparende maatregelen neemt, kan subsidie van het Rijk aanvragen.”

Buurkracht helpt

Michelle en Marnix krijgen ondersteuning van Buurkracht. Al ruim 170 buurten in Nederland hebben hier goede ervaringen mee. Buurkracht schakelt bijvoorbeeld een onafhankelijk energieadviseur in. Deze maakt een buurt- en woningscan om inzicht te krijgen welke energiebesparende maatregelen in Midden-Annen het meeste opleveren. Ook helpt Buurkracht het buurtteam om de buurt te enthousiasmeren voor energiebesparing en in beweging te brengen. Zodat goede voornemens geen voornemens blijven, maar worden omgezet in daden.

Ook een steentje bijdragen of op de hoogte blijven?

Om snel voortvarend van start te gaan, kunnen Michelle en Marnix ook nog wel wat versterking uit de buurt gebruiken. Michelle: “Als er buurtgenoten zijn die leuke ideeën hebben, of ons bijvoorbeeld een keer willen helpen flyers rond te brengen, zijn ze van harte welkom zich bij ons te melden. Spreek ons aan op straat, of laat het weten via onze eigen buurtpagina: buurkracht.nl/midden-annen. Via die pagina houden we buurtgenoten ook op de hoogte van onze acties en activiteiten. Je vindt er bovendien tips om snel en makkelijk energie te besparen. We nodigen dan ook iedereen in de buurt uit zich hier aan te melden.”

Meer informatie

Michelle: “Woon je nou niet in één van de straten die genoemd zijn en ben je toch geïnteresseerd in één van de acties die we gaan ondernemen dan kun je altijd contact met ons opnemen zodat we kunnen kijken wat we voor jou kunnen betekenen. Of heb je vragen? Stuur ons even een mail. Voor meer informatie over Buurkracht kunt u terecht bij Marjan Hendriks of via 06 563 860 09.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?