Mensingeweer van start met energie besparen

04 december 2015

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Maar met je buren daarin optrekken maakt het makkelijker, leuker en soms ook voordeliger. Dat kan net het zetje geven nodig is om ermee aan de slag te gaan. Dorpsbewoners Niek Das, Korry Wester en Jan Hink vormen het buurtteam. De Hogelandster Energiecoöperatie en Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V., ondersteunen hen. Het doel: samen zorgen dat we minder energie verbruiken.

Buurkracht buurkracht buurtteam mensingeweer
Buurtteam in Mensingeweer

Eén van de initiatiefnemers, Jan Hink: “Nu we bijna allemaal aanspraak kunnen maken op regelingen om onze woning te verduurzamen, hoeven we het voor het geld niet te laten. Sterker nog: het gaat ons geld opleveren.” De Hogelandster Energiecoöperatie en Buurkracht ondersteunen. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in het dorp te onderzoeken en het buurtteam te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. Het dorp heeft een eigen buurtpagina. Inwoners die zich aanmelden, kunnen op een persoonlijke pagina zien welke maatregelen voor hen interessant zijn en worden op de hoogte gehouden van de acties die het buurtteam organiseert.

Dorpsbijeenkomst op maandag 14 december

Het buurtteam organiseert maandag 14 december om 20.00 uur een dorpsbijeenkomst in het Dorpshuis (Hoofdstraat 12-A). buurtteam stelt zich voor en vertelt alles over hun plannen. En er staat nog veel meer op het programma. Kijk op www.buurkracht.nl/mensingeweer voor meer informatie. Alle dorpsbewoners zijn van harte welkom.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?