Meld je aan voor gratis persoonlijk energieadvies!

06 april 2016

Op 2 mei vindt er in De Schakel een dorpsbijeenkomst plaats over energie besparen. Een initiatief van Buurtplatform Dorplein Uniek in samenwerking met Buurkracht. Om die avond inzicht te kunnen geven in de besparingsmogelijkheden in het dorp, zoekt het platform nog bewoners die hun huis beschikbaar willen stellen voor een gratis woningscan, inclusief persoonlijk energieadvies.

Buurkracht img 8631
Budel-Dorplein maakt zich op voor energiebesparing (november 2015)

Wim Cremers van het Buurtplatform Dorplein Uniek: “We kunnen twee energiescans gratis aanbieden, één in Oud-Dorplein en één in Nieuw-Dorplein. Een buitenkansje voor de huishoudens die zich als eerste aanmelden. Die krijgen dan precies in beeld wat ze zelf kunnen doen om hun energierekening te verlagen. Bovendien helpen ze er hun buurtgenoten mee vooruit die in vergelijkbare huizen wonen. Want de resultaten worden tijdens de bijeenkomst op 2 mei gepresenteerd, zodat iedereen daar zijn voordeel mee kan doen.”

Wat houdt de energiescan in?

Bij een woningscan neemt een professionele energieadviseur een woning van zolder tot kruipruimte onder de loep. Hoe is het met die isolatie gesteld? Heeft het huis overal dubbel glas? Is het dak geschikt voor zonnepanelen? Zo werkt hij een uitgebreide checklist af en vervolgens verwerkt hij zijn bevindingen in een persoonlijk energieadvies. Daarin staat ook een indicatie van de kosten van maatregelen én wat ze opleveren.

Interesse?

Woon je in Budel-Dorplein en vermoed je dat er in jouw woning nog heel wat energie te besparen valt? Of heb je geen idee maar ben je wel heel benieuwd? Meld je dan snel aan voor een gratis energiescan via www.buurkracht.nl/budel-dorplein, of stuur een mail met je naam en adres naar buurtbeheerdorpleinuniek@upcmail.nl. Wie het eerst komt, het eerst maalt! Als jij dat bent, neemt de energieadviseur binnen een week contact met je op.

 

Meer weten over Buurkracht? Kijk dan op www.buurkracht.nl of stuur een mail naar buurtbegeleider Irmy van Paassen.

Budel-Dorplein

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Budel-Dorplein