Meerkracht van start met samen energie besparen

20 april 2016

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Inwoners van Meerstad wonen al heel energiezuinig, maar er valt altijd nog winst te behalen op het gebied van duurzaamheid. Stefan Haan, Wendelin Wolters, Gerard Martinus en Norbert Buiten, inwoners van Meerstad, willen naar nul op de meter en samen energie opwekken. Buurkracht een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V., helpt hen daarbij. Op woensdag 27 april staan ze tijdens Koningsdag op de markt van Meerstad

Buurkracht meerkracht
Meerstad als Meerkracht aan de slag met Buurkracht

Kom kennismaken en hoor wat de plannen van het buurtteam zijn. Zij gaan onder het motto ‘Meerkracht’ de uitdaging aan om samen met hun dorpsgenoten (nog) bewuster met energie om te gaan. Inwoners kunnen op de markt aangeven in welke maatregelen of acties zij interesse hebben en maken dan kans op een Bespaarkalender. Op 1 juni organiseert het buurtteam een bijeenkomst waarin zij hun plannen voor alle dorpsgenoten uit de doeken doen. Noteer de datum vast in de agenda.

Samen besparen loont

Op dit moment zijn al meer dan 110 buurten met Buurkracht aan het besparen. Al heel wat inwoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. Meerkracht heeft een eigen internetpagina: www.buurkracht.nl/meerkracht waar buurtbewoners zich vrijblijvend kunnen aanmelden. Stefan Haan: “Als je je aanmeldt op www.buurkracht.nl/meerkracht krijg je bespaartips en kun je met de slimme meter inzicht krijgen in je energieverbruik en vergelijken met het gemiddelde verbruik in ons dorp.” Het buurtteam hoopt veel dorpsgenoten te ontmoeten op 27 april.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?