Meer inzicht in je gas en stroomverbruik? Dat kan nu heel makkelijk

23 maart 2017

Op 31 maart ontvangen inwoners van Sauwerd en Wetsinge een persoonlijke code in hun brievenbus waarmee ze inzicht kunnen krijgen in hun energieverbruik. "Door het invoeren van je code op je persoonlijke pagina van buurkracht.nl/sauwerd-wetsinge kun je zien wat je aan gas en stroom verbruikt per dag, week, maand of jaar. En je kunt het ook nog eens vergelijken met het gemiddelde verbruik van onze buurt of van vergelijkbare huishoudens", aldus Bart van der Kolk, buurtbewoner en een van de initiatiefnemers van Buurkracht.

Buurkracht activatiecodekaart sauwerd wetsinge
Kaart met persoonlijke code

Op 8 februari konden dorpsbewoners al vergelijken of ze meer of minder energie verbruikten dan hun buren en mede-inwoners. In het dorpshuis Ubbegaheem organiseerde Buurkracht hun eerste bijeenkomst. Het was een geslaagde avond, waar werd gesproken over samen energie besparen. Ruim 70 inwoners lieten zich informeren over isolatie en zelf energie opwekken met zon en wind. Bart: “Velen hadden hun energierekening meegenomen. Op een grote energiemeter ter plekke konden zij hun verbruik vergelijken met dat van hun buren en mede-inwoners. Er bleek veel animo te zijn voor isolatie, dus onze volgende actie zal in het teken staan van verschillende isolatiemogelijkheden.”

Samen besparen loont

Bart: “Als je je aanmeldt op onze buurtpagina, zie je waar we mee bezig zijn en krijg je handige tips die voor jouw persoonlijke situatie interessant zijn. En als je je persoonlijke code hebt ingevoerd kun je later meteen zien wat je bespaart met de maatregelen die je neemt.” Hij benadrukt dat meedoen gratis en geheel vrijblijvend is. De werkgroep Energie hoopt dat veel buurtgenoten zich aanmelden, want hoe meer mensen er meedoen hoe voordeliger het wordt.

Meer informatie

Inwoners die mee willen doen of meer informatie willen kunnen terecht op buurkracht.nl/sauwerd-wetsinge of mailen met de werkgroep Energie. Meer informatie over Buurkracht? Neem contact op met Hanna de Vries.

Sauwerd-Wetsinge

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Sauwerd-Wetsinge