Meer inzicht in je gas en stroomverbruik? Dat kan nu heel makkelijk

03 februari 2017

“Overweldigende belangstelling in Molenhoek om samen energie te besparen”

Vrijdag 10 februari ontvangen inwoners van de buurt Molenkracht een persoonlijke code in hun brievenbus waarmee ze meer inzicht kunnen krijgen in hun energieverbruik. “Door het invoeren van je code op je persoonlijke pagina van buurkracht.nl kun je zien wat je aan gas en stroom verbruikt per dag, week, maand of jaar. En je kunt het ook nog eens vergelijken met het gemiddelde verbruik van onze buurt”, aldus Ton Geerts, buurtbewoner en een van de initiatiefnemers van Buurkracht.

Buurkracht in de buurt

Eind december is een aantal inwoners van Molenhoek gestart met Buurkracht met als doel samen energiebesparende maatregelen te nemen. 30 januari organiseerden zij hun eerste buurtbijeenkomst. Ton: “We wisten dat het onderwerp leeft in de buurt, maar dat het animo zó groot zou zijn, hadden we niet verwacht!” Een energieadviseur die onderzoek heeft gedaan in de buurt, vertelde die avond dat er vooral met isolatie snel winst te behalen valt. Het buurtteam heeft de aanwezigen gevraagd waar zij behoefte aan hadden. Maarten van Caldenberg: ”Volgende week gaan we met het team om de tafel om te bepalen wat onze vervolgstappen worden.”

Meer informatie

Inwoners van Molenhoek die meer willen weten, kunnen terecht op buurkracht.nl/molenkracht.nl of via mail. Maarten: “Als je je aanmeldt op onze website, zie je waar we mee bezig zijn en krijg je handige tips die voor jouw persoonlijke situatie interessant zijn. En als je je persoonlijke code hebt ingevoerd kun je later meteen zien wat je bespaart met de maatregelen die je neemt.” Hij benadrukt dat meedoen gratis en geheel vrijblijvend is. Het buurtteam hoopt dat veel buurtgenoten zich aanmelden, want hoe meer mensen er meedoen hoe voordeliger het wordt.

Javascript uitgeschakeld

Om Buurkracht.nl te bekijken moet JavaScript ingeschakeld zijn. Het lijkt er echter op dat JavaScript is uitgeschakeld of niet wordt ondersteund door je browser. Schakel je JavaScript in door je browseropties aan te passen en het opnieuw te proberen.

Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Bedankt!

Uw feedback is met succes verstuurd.

Feedback?