Marknesse loopt warm voor zonnepanelen

25 juli 2016

Inwoners van Marknesse zetten zich in voor de toekomst van hun dorp. Dit doen zij door het opzetten van acties om samen, makkelijk en snel energie te besparen en op te wekken. Inmiddels hebben de eerste huishoudens energiebesparende maatregelen, bijvoorbeeld met vloer- en/of spouwmuurisolatie. Ook voor energie-opwek is veel interesse. Omdat niet elk huis in ons dorp geschikt is voor zonnepanelen, heeft het buurtteam gezocht naar alternatieve mogelijkheden.

Buurkracht buurtteam marknesse
Marknesse

Voordat je aan de slag gaat met energiebesparing of zonnepanelen is het handig om inzicht te hebben in je energieverbruik. In Marknesse zijn recent slimme meters geplaatst. Inwoners met een slimme meter kunnen na het activeren van de persoonlijke code op buurkracht.nl/marknesse hun gas- en energieverbruik volgen en vergelijken met het gemiddelde in het dorp. Ook staan op deze pagina handige bespaartips en de acties die in Marknesse lopen. 

Zonnepanelen samen met je buren

Op steeds meer daken in Marknesse liggen zonnepanelen. Er is zonlicht genoeg. De energie die je ermee opwekt kun je meteen gebruiken, je elektriciteitsrekening gaat flink omlaag en je draagt bij aan het milieu. Omdat niet iedereen zelf ruimte heeft voor zonnepanelen is Marknesse Duurzaam in samenwerking met de energiecoöperatie Energie Pioniers Noordoostpolder gestart met postcoderoosprojecten. Hierbij kunnen buren binnen dezelfde postcode en alle aangrenzende postcodes deelnemen aan collectieve daken en zo hun eigen zonne-energie opwekken. In ons dorp worden op het dak van bouwbedrijf P. Verwer 180 zonnepanelen geplaatst. Inwoners van Marknesse en omgeving kunnen hieraan deelnemen. Meer informatie is te vinden op energiepioniers-nop.nl/postcoderoos.

Buurkracht helpt

Het buurtteam van Marknesse krijgt ondersteuning van Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Via een eigen buurtpagina: buurkracht.nl/marknesse houdt het buurtteam buurtgenoten op de hoogte van hun acties en activiteiten. Bewoners met een slimme meter kunnen via hun persoonlijke pagina inzicht krijgen in hun energieverbruik en dit vergelijken met het gemiddelde verbruik van de buurt.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?