Mariënheem van start met energiebesparing

04 oktober 2015

Buurkracht buurtteam buurkracht mari%c3%abnheem artikel
Buurtteam Buurkracht Mariënheem bereidt zich voor

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Om die hobbels weg te nemen, werkt Duurzaam Mariënheem samen met Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: samen zorgen dat we minder energie verbruiken. Op maandag 26 oktober kunnen inwoners zich vanaf 20.00 uur laten informeren tijdens een buurtbijeenkomst in Gemeenschapshuis De Schalm. Iedereen is van harte welkom.

Tijdens de bijeenkomst vertelt Duurzaam Mariënheem over hun plannen en wat het dorp van hen kan verwachten. Zo willen ze in 2016 een energiecompetitie starten. Buurten gaan onderling de strijd aan om in 2016 zo veel mogelijk energie te besparen. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een onafhankelijke energieadviseur presenteert de resultaten van zijn onderzoek in het dorp. Vanaf 20.00 uur is iedereen die energie wil besparen van harte welkom in De Schalm. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Alle aanwezigen maken die avond ook kans op een gratis energiescan.

Inzicht, tips en hulp

Buurkracht helpt door de besparingsmogelijkheden in het dorp te onderzoeken en te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes bijvoorbeeld. Jos Neulen: “We krijgen een eigen webpagina. Daar kun je je nu al op aanmelden via www.buurkracht.nl/marienheem. Je krijgt er meteen tips en ziet welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen eerst samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam hoopt veel bewoners te begroeten op 26 oktober. 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?