Makkelijk energie en geld besparen in Marknesse door inzicht in je gas- en stroomverbruik

20 februari 2016

In Marknesse worden vanaf begin maart veel analoge energiemeters vervangen door digitale. Deze nieuwe ‘slimme’ meters geven automatisch aan de energieleverancier door hoeveel gas en elektriciteit een huishouden verbruikt. Het voordeel is dat meterstanden niet meer geschat hoeven te worden. Zelf meterstanden doorgeven of meteropnemers binnenlaten hoeft ook niet meer. En het mooiste is: een slimme meter kan inzicht geven in het energieverbruik en daarmee nét dat zetje geven om daarop te gaan besparen. Bewoners krijgen van Liander een brief met een afspraakvoorstel.

Buurkracht 017
Buurtteam Buurkracht Marknesse

In Marknesse zijn Hubèr Buijsman, Henk Timmerman, Hylke Hekkenberg, Mendy Vinke en Roel Guchelaar van Marknesse Duurzaam, Jurjen Karel Feenstra (Dorpsbelangen), Martien Rienks (Ondernemersvereniging) en Tanja Kombrink (Buurtwerker) gestart met Buurkracht om samen met dorpsgenoten energie en geld te besparen. Dorpsgenoten kunnen zich aanmelden op www.buurkracht.nl/marknesse en met een slimme meter inzicht krijgen in hun gas- en stroomverbruik. Per dag, per week, per maand of per jaar. Bovendien kunnen ze hun verbruik vergelijken met het gemiddelde in het dorp. Zodra de slimme meters in Marknesse geplaatst zijn, ontvangen bewoners per post een persoonlijke code.  Na invoering is het energieverbruik dan na anderhalve week zichtbaar op hun persoonlijke pagina.

Handige bespaartips en mooi isolatieaanbod

Meedoen met Buurkracht is kosteloos en geheel vrijblijvend. Bewoners die zich aanmelden op de website, zitten nergens aan vast. En behalve hun energieverbruik kunnen deelnemers ook zien welke maatregelen voor hun persoonlijke woonsituatie interessant zijn. Ze vinden er praktische bespaartips die niets kosten en direct resultaat opleveren. En het buurtteam laat zien welke acties in het dorp lopen. Zo kunnen bewoners nog steeds profiteren van 5% korting op vloerisolatie. Door in te loggen op www.buurkracht.nl/marknesse kunnen inwoners een vrijblijvende persoonlijke offerte opvragen

Meer informatie op 11 maart

Na de pauze van de jaarvergadering van de Dorpsraad op 11 maart in ‘Het Hart van Marknesse’, die start om 20.00 uur, zal Marknesse Duurzaam een korte presentatie geven over Buurkracht Marknesse. Alle dorpsbewoners zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?