Makkelijk energie en geld besparen in Beers door inzicht in je gas- en stroomverbruik

21 februari 2016

In Beers zijn het afgelopen jaar veel analoge energiemeters vervangen door digitale. Deze nieuwe ‘slimme’ meters geven automatisch aan de energieleverancier door hoeveel gas en elektriciteit een huishouden verbruikt. Het voordeel is dat meterstanden niet meer geschat hoeven te worden. Zelf meterstanden doorgeven of meteropnemers binnenlaten hoeft ook niet meer. En het mooiste is: een slimme meter kan inzicht geven in het energieverbruik en daarmee nét dat zetje geven om daarop te gaan besparen.

Buurkracht grafiek
Voorbeeld van een grafiek met gasverbruik

In Beers zijn Dick Blokland, Marco Vos, Alwin Schaap en Sjaak van de Burcht gestart met Buurkracht om samen met dorpsgenoten energie en geld te besparen. Dorpsgenoten kunnen zich aanmelden op www.buurkracht.nl/beers en met een slimme meter inzicht krijgen in hun gas- en stroomverbruik. Per dag, per week, per maand of per jaar. Bovendien kunnen ze hun verbruik vergelijken met het gemiddelde in het dorp.

Handige bespaartips

Meedoen met Buurkracht is kosteloos en geheel vrijblijvend. Bewoners die zich aanmelden op de website, zitten nergens aan vast. En behalve hun energieverbruik kunnen deelnemers ook zien welke maatregelen voor hun persoonlijke woonsituatie interessant zijn. Ze vinden er praktische bespaartips die niets kosten en direct resultaat opleveren. En het buurtteam laat zien welke acties in het dorp lopen.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?