Magische grens van 2000 grote energiebesparingen gepasseerd

20 oktober 2017

Bewoners van Buurkrachtbuurten zijn goed bezig: begin oktober konden we de 2000ste energiebesparende maatregel noteren die in het kader van Buurkracht werd genomen. De bewoners die maatregelen troffen betalen nu rond de € 500 per jaar minder aan energielasten. Inmiddels zorgen alle buurten samen ook al voor een CO2-reductie van 2,9 miljoen kilo per jaar.

Buurkracht 2000ste maatregel
Feest in Drenthe!

Voor de 2000ste maatregel zette buurtbegeleider Marjan maar liefst twee Drentse buurten tegelijkertijd  in het zonnetje: Hart van Spierveen in Eelde en de Vogel- en Bloemenbuurt in Paterswolde. Daar kwamen op één dag meerdere meldingen van geplaatste zonnepaneleninstallaties vandaan. Waarmee we die magische grens van 2000 maatregelen aantikten. En dat aantal groeit bijna met de dag. 

Ook elk jaar € 500,- overhouden?

Samen besparen bewoners van Buurkrachtbuurten op dit moment ruim 1,2 miljoen euro op hun energierekening. Voor de huishoudens met energiemaatregelen komt dan neer op ongeveer € 500,-. Elk jaar weer. In totaal liggen de besparingen vanuit de Buurkrachtbuurten overigens wel hoger, maar we weten niet hoeveel. We kunnen namelijk alleen maatregelen als zonnepanelen, isolatie, vervanging van de cv-ketel en isolatieglas meten. Maar wist je dat je met duurzamer gedrag en kleine klusjes ook honderden euro’s per jaar kunt besparen? Kijk maar hoeveel Frank en zijn gezin in één uurtje bespaarde.

Halen we een vermindering van 3 miljoen kilo CO2?

De vermindering van CO2-uitstoot die de bewoners in Buurkrachtbuurten voor elkaar hebben gebokst is nu al 2,9 miljoen kilo. De 3 miljoen is in zicht. Dat zou een prachtige mijlpaal zijn om dit jaar nog te bereiken. Zodat we met z’n allen nóg trotser kunnen zijn op onze energieprestaties. Iedereen die de komende maanden isoleert of zonnepanelen legt, een cv-ketel vervangt of isolatieglas plaatst is van harte welkom!

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?