Loppersum van start met samen energie besparen

17 februari 2017

“Bewoners profiteren meteen van gratis warmtebeeld

In Loppersum kunnen huishoudens met eenvoudige ingrepen veel energie en geld besparen. Toch gebeurt dit nog te weinig. Om hier verandering in te brengen, hebben bewoners Buurkrachtteam Loppersum gevormd. Met als doel: samen energie energiebesparingsacties opzetten. Tot 6 maart heeft Loppersum een camera te leen om warmtelekken op te sporen. Ook is het buurtteam bezig met een voordelige woningscan. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op buurkracht.nl/loppersum.

Buurkracht lopeclogo met witruimte
Logo Loppersum energiecoöperatie

Het onderwerp duurzaamheid leeft in Loppersum. Niet in de laatste plaats door de aardbevingsproblematiek. Ger van Dam, één van de initiatiefnemers van Buurkrachtteam Loppersum: “Als we naast het versterken van onze woningen ook willen verduurzamen, kunnen we straks aanspraak maken op een financiële tegemoetkoming. Als we onze huizen meteen energiezuiniger maken, slaan we twee vliegen in één klap. Om goed beslagen ten ijs te komen, willen wij de plannen vast klaar hebben liggen. Nu is het moment om dat te doen”.

Lopster Energie Coöperatie (Lopec) en Buurkracht helpen de werkgroep. Bijvoorbeeld door het aanbieden van een gratis warmtebeeld. Zo’n warmtebeeld laat met kleuren zien of een woning warmte lekt. Het geeft aan of een huis goed geïsoleerd is of dat er nog wat te verbeteren valt. Geïnteresseerden die mee willen doen aan deze actie kunnen zich vrijblijvend aanmelden via buurkracht.nl/loppersum.

Blijf op de hoogte

Het buurtteam houdt alle dorpsbewoners graag op de hoogte van hun activiteiten. “We hebben een eigen website buurkracht.nl/loppersum, waar we onze acties en activiteiten aankondigen. Je vindt er ook tips om snel en makkelijk energie te besparen. Wil je ook op de hoogte gebracht worden als er een nieuwe buurtactie is gestart? Meld je aan op de buurtpagina, log in en zet onder privacy en meldingen een vinkje.

Meer informatie

Neem gerust contact op met de werkgroep per mail. Neem voor meer informatie over Buurkracht contact op met Hanna de Vries per mail of 06 208 068 18.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?