Loosbroek in Ons Huis Verdient Het van RTL4

28 mei 2014

Buurkracht filmen kopie
John van Krieken wordt geïnterviewd

Een energierekening van nul euro, wie wil dat niet? Het RTL4-programma Ons Huis Verdient Het, onderdeel van de gelijknamige campagne, spoort Nederlandse huishoudens aan energie te besparen. En laat daarbij inspirerende voorbeelden zien van buurten die op de goede weg zijn. Op 31 mei besteedt het programma uitgebreid aandacht aan Loosbroek, waar bewoners energiebesparende maatregelen regelen nemen, zoals het plaatsen van zonnepanelen.

De cameraploeg van RTL4 was in maart en april te gast in Loosbroek, waar initiatiefnemer John van Krieken er alles aan doet om zijn buren te helpen met energie besparen. Hij doet dit samen met buurtgenoten en krijgt daarbij ondersteuning van Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. dat in het leven geroepen is om buurten bij te staan bij besparingsacties. Zoals de collectieve aanschaf van zonnepanelen, het aanbrengen van spouwmuurisolatie of de plaatsing van energiezuinige CV-ketels. In Loosbroek zijn de eerste zonnepanelen al gelegd dankzij hun inspanningen. RTL4 was daarbij.

Aan de slag

Voor John van Krieken is energie besparen een passie en hij helpt anderen daar graag bij. Want: “Elke kilowatt die je kunt besparen is er één.” Op buurkracht.nl heeft Loosbroek zijn eigen buurtpagina’s. “Alle inwoners kunnen zich gratis en vrijblijvend aanmelden op buurkracht.nl. Heel handig als ze willen weten welke maatregelen voor hen interessant kunnen zijn”, aldus Van Krieken. “En heb je een slimme meter, dan kun je op je persoonlijke pagina ook inzicht krijgen in je energieverbruik en dit vergelijken met het gemiddelde verbruik van het dorp.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?