LIVE deze maand: TV-opnames in Buurkrachtbuurten

15 mei 2015

Vanaf 5 april tot en met 24 mei kun je elke zondag een Buurkrachtbuurt in actie zien in Ons Huis Verdient Het op RTL4 om 11.20 uur en elke week een prijs winnen. De opnames zijn ondertussen allemaal afgerond. 

De buurten lieten zien hoe zij samen de kar trekken om met hun buurtgenoten energie te besparen of op te wekken. Voor de buurten lijkt niets te gek. We volgden ze op de voet.

Buurkracht 2015 05 07 16.48.36 kopie
8 mei, De Lariks-Zuid, Assen

Met kids en camera speuren naar slurpers

En zo werd energieverbruik opsporen wel erg leuk. Met energiestekkers door het huis en de cameraman er achteraan. Ook bij buurtgenoot Carina was het mooi filmen: aan de geïsoleerde muur was niet veel te zien, maar Carina's gezicht sprak boekdelen toen zij vertelde over haar warmtelek. 

Buurkracht 2015 05 01 09.32.40
1 mei, Klein Brabant, Vught

Serieuze zaken

In 19 woningen laten ze hier in deze buurt hun vloeren of muren isoleren. Waarom doen ze dat eigenlijk? En wat komt daarbij kijken? In Klein Brabant lieten ze het de cameraman graag zien. Maar daarvoor moest hij wel wat doen, tot hilariteit van de rest :).

Buurkracht 2015 04 21 10.53.01
21 april, Ekenrooi, Aalst

Warm weer met warmtebeelden

Een stralend zonnetje tijdens de opnames. Maar goed dat het buurtteam de warmtebeelden van 44 buurtgenoten al in kouder weer had gemaakt. De cameraploeg bekeek de resultaten, samen met een expert. Hij kwam tot een opmerkelijk conclusie. 

Buurkracht 2015 04 10 14.08.13
10 april, America

Vliegende start met groot plezier

In America lijkt het hele dorp tegelijk aan de slag te zijn met samen energie besparen. Zou het iets te maken hebben met die prachtige carnavalswagen die ze daar hadden opgetuigd? Een ding is zeker, dit wordt een hele gezellige uitzending.

Buurkracht 2015 03 24 15.49.45
24 maart, Kastelenbuurt, Oosterhout

Na isolatie over op zonnepanelen

Ook zonder zon leveren zonnepanelen nog energie op... En gelukkig bleef het tijdens de opnames droog! Na het succes van de isolatieacties hebben ze in de Kastelenbuurt de smaak van energie besparen te pakken. En dat wilden ze graag vertellen. Houd deze buurt in de gaten!

Buurkracht 2015 03 23 20.21.29
23 maart, Nieuw Dordrecht, Emmen

Evalueren of feliciteren?

In Nieuw Dordrecht kwamen ze bij elkaar om terug te kijken. Op het starten met samen besparen, het aan de slag gaan met inventariseren en offertes vergelijken, tot het daadwerkelijk maatregelen treffen. En op ieders bijzondere bijdrage, zoals die van de gemeente Emmen. En met succes! Evalueren was dus een feest. En RTL4 was erbij met Ons Huis Verdient Het.

Buurkracht 2015 03 11 11.07.31
11 maart, Koekangerveld

Samen op weg naar energieneutraal

Deze kersverse Buurkrachtbuurt – of liever gezegd: dorp – bruist van de energie en heeft de niet mis te verstane bedoeling om binnen 10 jaar energieneutraal te worden. Dus moest er niet alleen een energieanalyse, inclusief rooktest, komen van een gewoon woonhuis, maar ook van een boerderij en een lokale recreatiewoning. Bij de opnames was bijna het hele dorp in touw.

Buurkracht 2015 03 10 10.18.56
10 maart, Zeeheldenbuurt omgeving Van Brakelplein, Groningen

De ZEEBOEI trekt aandacht met een zeeboei

Deze buurt in Groningen ligt rondom een vijver en wat is er nou mooier dan de start van je initiatief, dat Zeeheldenbuurt Eigen Energiebesparings- en Opwekkings Initiatief heet, te lanceren met de tewaterlating van een echte zeeboei? Zo gezegd, zo gedaan. Met de camera’s erbij. Op een schitterende zonnige dinsdagochtend was het zover. Op 19 maart om 20u organiseren ze een buurtbijeenkomst in het Alfa College.

Meer informatie

Ben je benieuwd naar meer beelden? Wij houden je graag op de hoogte via TwitterFacebookLinkedIn en onze nieuwsbrief. Het programma Ons Huis Verdient Het is vanaf zondag 5 april om 11.20 uur op RTL4 te zien. Wil je ook energie besparen met je buurt? Laat het ons weten via service@buurkracht.nl.

Koekangerveld

Klein Brabant

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Koekangerveld

Klein Brabant