Lichtjeswandeling in Deventer voor Earth Hour

28 maart 2017

Het weekend dat de zomertijd ingaat, staan wereldwijd miljoenen mensen stil bij de toekomst van de aarde tijdens Earth Hour. Van 20.30 tot 21.30 uur plaatselijke tijd wordt op zoveel mogelijk plekken het licht uitgedaan. In aanloop naar Earth Hour konden inwoners van Deventer op 25 maart onder meer ontspannen tijdens yoga en een klankschalenconcert, knutselen of dineren in het donker, en meelopen met de lichtjeswandeling. Met kleurige lampionnen van Buurkracht.

Buurkracht earth hour optocht
Lichtjeswandeling in Deventer tijdens Earth Hour

“Earth Hour vestigt de aandacht op de klimaatproblematiek en energiebesparing. Daar willen we in Overijssel graag zo veel mogelijk mensen op een aardige manier bij betrekken”, vertelt fotografe Sterre Delemarre die in het kernteam Earth Hour in Deventer zit. “Juist de bijdrage van Buurkracht heeft dit jaar goed gewerkt om mensen op de been te krijgen. Ook mensen die niet zo veel met duurzaamheid hebben. En die nu toch lieten zien dat ze de toekomst van onze kwetsbare planeet belangrijk vinden.”

Hoge opkomst

Voorafgaand aan Earth Hour had Buurkracht tweeduizend bouwpakketten voor lampionnen met ledlampjes geleverd die het kernteam heeft uitgezet bij scholen en kinderopvangorganisaties in de stad. Vergezeld van een uitnodiging om deel te nemen aan het evenement. “Op die manier hebben we heel veel mensen bereikt. Dat merkten we ook aan de hoge opkomst. Veel kinderen hadden hun Buurkracht-lampion meegenomen. Op de avond zelf konden kinderen die er nog geen hadden, bij de Leeuwenkuil nog lampionnen knutselen. Zo gingen we om kwart voor acht met een grote groep kinderen door de straten, richting de Bergkerk.”

Snelste kroegentocht ooit

Ook in de Bergkerk had het kernteam allerlei activiteiten georganiseerd. Van een expositie met foto’s van Deventer ‘in the dark’ door kinderen tot een diner in het donker, muziek, schminken en spelletjes. Rana Berends van Buurkracht had een warmtecamera meegenomen en liet daarmee zien dat de lampionnen met ledverlichting veel minder warmte afgeven dan die met andere lampjes. Ondertussen legde verhalenverteller en acteur Frank Prinsen een pijlsnelle kroegentocht af. Binnen een uur bezocht hij vele kroegen in Deventer om aandacht te vragen voor Earth Hour. Tot om 20.29 uur het aftellen begon en een minuut later Deventer op zwart ging. In elk geval zwarter dan ooit.

De smaak te pakken?

Ook nu Earth Hour weer achter de rug is, kun je bijdragen aan een beter milieu. Bijvoorbeeld door samen met buurtgenoten energie te gaan besparen. Buurkracht helpt daarbij. Meer weten hoe je samen met je buren een steentje kunt bijdragen aan het milieu, meer comfort krijgt en een lagere energierekening? Kijk op buurkracht.nl of neem contact op met buurtbegeleider Rana Berends, via per e-mail of 06 50 60 53 89.

Buurkracht lichtwandeling deventer001rp
Foto 1
Buurkracht lichtwandeling deventer002rp
Foto 2
Buurkracht lichtwandeling deventer003rp
Fot 3
Buurkracht lichtwandeling deventer004rp
Foto 4
Buurkracht lichtwandeling deventer007rp
Foto 5
Buurkracht lichtwandeling deventer008rp
Foto 6
Buurkracht lichtwandeling deventer011rp
Foto 7
Buurkracht lichtwandeling deventer015rp
Foto 8
Buurkracht lichtwandeling deventer019rp
Foto 9
Buurkracht lichtwandeling deventer021rp
Foto 10
Buurkracht lichtwandeling deventer024rp
Foto 11
Buurkracht lichtwandeling deventer027rp
Foto 12

Diepenveen-Noord

Noordenbergkwartier

Diepenveen-Oost

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Diepenveen-Noord

Noordenbergkwartier

Diepenveen-Oost