Licht op isolatie en ledverlichting in Oss

28 oktober 2015

De twee buurtteams uit de Ruwaard in Oss hebben de handen ineengeslagen: De Buurtjes en de Ruwaard-Staatsliedenbuurt. Samen verwelkomden ze op 26 oktober in Buurthuis De Deel buurtgenoten die meer wilden weten over isolatie en ledverlichting. En dat waren er aardig wat.

Buurkracht img 8399
Jaap Pannekoek vertelt over ledverlichting

Diana van der Steen van buurtteam De Buurtjes praatte de avond aan elkaar. Ze is verheugd over de opkomst. “Er waren veel meer mensen dan bij onze eerdere bijeenkomst. Ik vond het een geslaagde avond: informatief, er kwam een goede discussie los en mensen stelden veel vragen.” Het eerste onderwerp dat op het programma stond, was spouwmuurisolatie. Hiervoor was Isolatie.com uitgenodigd als leverancier. Diana: “We hebben verschillende offertes opgevraagd, en daarbij is Isolatie.com als beste uit de bus gekomen. De meeste leveranciers die we benaderd hebben, gaven een prijs en dat was het dan. Isolatie.com was de enige die er een uitgebreide toelichting bij deed, met alle specificaties die we wilden zien. En de prijs van Isolatie.com was ook nog eens het laagste.”

70 referenties in America

De presentatie van Isolatie.com maakte net als de offerte een betrouwbare, solide indruk, vindt Diana. “Het is belangrijk dat je niet alleen een mooi verhaal, maar ook een eerlijk advies krijgt. Met Isolatie.com zit dat volgens mij wel goed. In De Ruwaard heeft Isolatie.com nog geen referenties, maar in een andere Buurkrachtbuurt, America in Limburg, heeft het bedrijf al 70 woningen geïsoleerd. Dat wekt vertrouwen. Verschillende mensen die op de bijeenkomst waren, hebben zich meteen ingeschreven voor een persoonlijke offerte. Dat kan voorlopig ook nog via buurkracht.nl.”

Overal te koop: ledlampen

Het tweede onderwerp op de agenda was ledverlichting. Hierover hield Jaap Pannekoek van het buurtteam van de Staatsliedenbuurt een presentatie. Hij liet een aantal voorbeelden zien en rekende de zaal voor wat er met ledverlichting te besparen valt. Diana: “Heel verhelderend. We maken er niet echt een actie van; ledlampen kun je ook gewoon bij de Action kopen, of bij de bouwmarkt als ze in de aanbieding zijn. Maar het is wel een goede manier om met een kleine investering veel energie te besparen. En Jaap en zijn teamgenoot Erik Jan van de Griend zijn wel bereid om bij mensen thuis langs te komen om energieadvies te geven.” De bal ligt nu weer even bij de bewoners, van wie Diana hoopt dat ze massaal energie gaan besparen. Ondertussen zitten de buurtteams niet stil. “Binnenkort komen we weer bij elkaar voor een evaluatie en om de volgende stappen uit te stippelen.”

Ruwaard - Staatsliedenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Ruwaard - Staatsliedenbuurt