Doe mee met onze energie-enquête

15 december 2017

Nog heel even en we luiden het nieuwe jaar in met z’n allen. Maar wat ons betreft kan de champagne nu al ontkurkt worden. Mochten we in mei de 200ste Buurkrachtbuurt verwelkomen, in november konden we de 2000ste Buurkracht-maatregel melden en dit jaar nog hopen we de 3 miljoen kilo CO2 die alle deelnemers samen minder uitstoten te halen, alleen al aan maatregelen die bij ons bekend zijn. Ben je ook actief met Buurkracht? Vul dan nu deze enquête in en wie weet zorg jij er voor dat de 3 miljoen kilo CO2 besparing wordt gehaald!

Buurkracht champagne
Feest! 2017: het jaar van de talloze goede resultaten

Niet alleen het milieu, ook de portemonnee vaart er wel bij: in totaal besparen huishoudens die aan een of meer Buurkrachtacties hebben deelgenomen, een kleine 1,3 miljoen euro op jaarbasis. Bijna de helft daarvan dankzij de 1233 maatregelen die het afgelopen jaar genomen zijn. Zonnepanelen waren verreweg het populairst: buurtacties leverden dit jaar niet minder dan 744 installaties op daken in ‘onze’ buurten op. Spouwmuurisolatie, dakisolatie en isolatieglas eindigden op de tweede, derde en vierde plaats.

Hoogste binnenkomer: Friesland

Het aantal Buurkrachtbuurten steeg ook fors: er kwamen in 2017 bijna 73 bij. Koploper was (opnieuw) Noord-Brabant, met 23 nieuwe buurten. Ook het vermelden waard is Friesland. In het eerste jaar dat we in deze provincie samenwerken met de Energiewerkplaats en we er buurtbegeleiders ter plaatse hebben, sloten zich al 9 buurten bij Buurkracht aan.

Meld ons ook jouw energiebesparingen

Al die mooie resultaten bereiken we dankzij de initiatiefnemers en deelnemers in al die 242 buurten die nu al actief zijn met Buurkracht. Petje af! En het effect van Buurkracht is waarschijnlijk nog groter, want het aantal deelnemers aan een buurtactie is niet altijd te achterhalen. En de ervaring leert dat veel bewoners geïnspireerd door Buurkracht maatregelen nemen via andere leveranciers dan het buurtteam heeft geselecteerd. Ook dat is een prachtig resultaat. 

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen: wat heb je bijvoorbeeld van Buurkracht gemerkt? Heeft samen energie besparen in jouw buurt of dorp je energiebewustzijn en -gedrag beïnvloed? Laat het ons weten. Wie weet ontdekken we dan wel dat we stiekem nóg een mijlpaal gehaald hebben waar met z’n allen trots op kunnen zijn. Vul nu de enquête in en deel je resultaten met ons!

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?