Kortland viert succesvolle isolatieactie

19 oktober 2016

In Kortland is het feest: 17 bewoners hebben meegedaan aan de isolatie-actie in de buurt. Recent is een woning voorzien van 13 zonnepanelen. Samen besparen deze huishoudens € 5.250,- op de jaarlijkse energierekening. Reden genoeg voor een hapje en een drankje. Op 29 oktober vanaf 16.00 uur is de buurt van harte uitgenodigd op het grasveld aan de Eikenlaan.

Buurkracht 161019 web
Het buurtcomité heeft ook nog een verrassing voor de buurt

In Kortland zijn de afgelopen maanden in totaal 17 isolerende maatregelen uitgevoerd: 2 bewoners namen spouwmuurisolatie, 14 vloerisolatie en 1 bewoner legde ook gelijk 13 zonnepanelen op zijn dak. Samen goed voor een besparing van bijna 7.000 m3 gas en 3.000 kWh elektriciteit per jaar. Cyriel Vandeursen van het buurtcomité: “Dit komt neer op een besparing van € 5.250,- aan energiekosten. Een geweldig resultaat, waar we heel trots op zijn.”

Scherpe aanbieding

Na een peiling begin dit jaar bleek dat buurtbewoners vooral interesse hadden in isolatie en dan met name vloerisolatie. In juni organiseerde het buurtcomité daarom een bijeenkomst over isolatie waar twee zorgvuldig geselecteerde isolatiebedrijven zich presenteerden. Cyriel: “Ze hadden beide goede aanbevelingen en gaven een mooie korting.” 15 bewoners gingen op hun aanbod in. Het buurtcomité kreeg ondersteuning van Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. dat buurten door heel Nederland helpt met energiebesparing.

Vuurkorven

Het buurtteam wil de mooie resultaten vieren. Buurkracht trakteert, met een heel bijzondere reden. Op 29 oktober om 16.00 uur branden de vuurkorven en staan hapjes en drankjes klaar op de Eikenlaan. Buurtbewoners kunnen plaatsnemen op de enige echte buurtenbank die voor deze gelegenheid naar Kortland verhuist. Een mooie gelegenheid om samen met je buren, goede ervaringen uit te wisselen of vooruit te blikken op nieuwe acties in de buurt. En er is ook nog een leuke verrassing voor de buurt. Kom je ook?

Doe-het-zelvers

“Wij zijn nog lang niet klaar met energiebesparen in Kortland” vertelt Cyriel enthousiast: “Er valt nog veel te doen en we zitten vol plannen. Zo gaan we 26 november een energiebesparingsmiddag organiseren voor de doe-het-zelvers onder ons. Want met kleine maatregelen als tochtstrips en radiatorfolie valt nog veel winst te halen. We willen ook een bijeenkomst organiseren rond zonnepanelen. Maar alles op z’n tijd. Eerst een feestje. We zouden het leuk vinden als zoveel mogelijk buurtbewoners komen, want we hebben echt een leuke verrassing.” Kijk voor alle informatie over energiebesparing in Kortland op de buurtpagina.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?