Korting op zonnepanelen voor Kingplein

23 maart 2017

De Martin Luther Kingstraat in Groningen is klaar voor zonne-energie. Op 22 maart kwamen vertegenwoordigers van elf van de zestig huishoudens bij elkaar om spijkers met koppen te slaan. Allemaal maakten ze een afspraak voor een persoonlijke offerte. Ook andere bewoners kunnen nog instappen.

Buurkracht buurtbijeenkomst kingplein
Buurtbijeenkomst Kingplein

“Onze huizen zijn al heel energiezuinig gebouwd”, vertelt Ferry Wester van het buurtteam. “Met zonnepanelen kunnen we daar nog een schepje bovenop doen. Daar is ook veel belangstelling voor, zo bleek uit een inventarisatie in de buurt. Naar aanleiding daarvan hebben we verschillende offertes aangevraagd. De keuze is gevallen op APSolar. Vanwege de prijs, én vanwege de kwaliteit van de producten waar het bedrijf mee werkt en de service. Ook dat het bedrijf geselecteerd is door Vereniging Eigen Huis vinden we een pré.”

Huiskamer vol

Voor de avond bij Ferry thuis had het buurtteam alle huishoudens uitgenodigd die eerder hadden laten weten zonnepanelen te overwegen. “Met een huiskamer vol konden we van start. Als buurtteam hebben we eerst toegelicht hoe we een leverancier geselecteerd hebben. Onze buurtbegeleider Orville Frijde ging vervolgens kort in op de rol van Buurkracht. Hij legde nog eens uit hoe je je kunt aanmelden op onze buurtpagina en hoe je daar op je persoonlijke pagina je eigen energieverbruik kunt volgen.”

Meer deelnemers, meer korting

Vervolgens was het woord aan APSolar en kregen bezoekers te horen hoe dit bedrijf te werk gaat. “Ze komen eerst bij je thuis om te bekijken hoeveel zonnepanelen op het dak kunnen en hoe ze de bekabeling kunnen aanleggen. Op basis daarvan krijg je vrijblijvend een persoonlijke offerte. Het plaatsen van de installatie is binnen een dag gebeurd. Er werden ook veel vragen gesteld. Bijvoorbeeld over de invloed van de opstelling van de panelen op de opbrengst en over de omvormers. De leverancier had al toegezegd dat we bij minimaal drie deelnemers € 75,- korting zouden krijgen. Maar omdat we nu al met z’n elven zijn, hebben we die korting kunnen verhogen naar € 125,-.”

Aanhaken kan nog

Het optreden van APSolar wekte vertrouwen: alle deelnemers aan de avond maakten een afspraak voor een opname bij hen thuis. “Het ziet er dus naar uit dat Kingplein binnenkort heel wat zonnepanelen rijker is. Ook bewoners die de avond gemist hebben, kunnen nog aanhaken en gebruikmaken van het aanbod: als je je meldt via onze buurtpagina, zorgen wij dat de leverancier contact opneemt.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?