Kom naar de bijeenkomst over (elektrisch) autodelen

17 januari 2018

Op donderdag 1 februari organiseren Enpuls, Buurkracht en Natuur en Milieu Overijssel een mobiliteitsavond over (elektrische) deelmobiliteit. Op deze avond maak je kennis met elektrisch rijden en met autodelen door middel van workshops. Concepten zoals Buurauto, Testrijders en lokale initiatieven op dit gebied komen voorbij. We zitten niet alleen maar stil, want elektrisch rijden moet je ervaren! Kom je ook? Meld je aan vóór 25 januari.

Buurkracht autodelen
Twee autodelers

We bekijken deze avond met elkaar hoe we het aantal deelauto’s omhoog kunnen brengen in Overijssel (en uiteindelijk heel Nederland). We bekijken ook wat hierin de kansen en mogelijkheden zijn voor elektrisch rijden.

Locatie:

Marsweg 5 Zwolle (terrein van Enexis)

Programma:

17.00 uur Inloop: Maak kennis met elektrisch rijden en maak een proefrit!
18.00 uur Soep en broodjes
19.00 uur Welkom door Leander Broere van Natuur en Milieu Overijssel. In een korte presentatie komt het gehele speelveld van autodeel mogelijkheden voorbij. Van faciliterende platforms zoals Snappcar tot MyWheels. Waarin verschillen deze opties? En in welke situatie kies je voor de beste mogelijkheid?
19.45 uur Workshops ronde 1*
20.45 uur Workshops ronde 2*
21.30 uur Afsluiting en borrel

*Keuze uit 3 workshops:

Workshop 1: Laadinfrastructuur, hoe is dat geregeld in de provincie Overijssel? Er is nog geen goed dekkend netwerk, maar er staat een hoop te gebeuren. Onder leiding van Bregje Vos van Enpuls komt het provinciale netwerk aan bod. Hoe vraag je een paal aan bij je gemeente? En wat zijn de plannen voor uitbreiding van de provincie Overijssel? Stel gerust je vragen tijdens de workshop.

Workshop 2: Elektrisch autodelen, waarin verschillen Buurauto en Testrijders? Beide opties zijn gericht op elektrisch rijden én autodelen. Onder leiding van Leander Broere van Natuur en Milieu Overijssel worden beide concepten toegelicht. Wat zijn de voordelen? En wat zijn de ervaringen van de gebruikers? Uiteraard is er ruimte voor vragen.

Workshop 3: Autodelen, hoe doe je dat? De één deelt met collega’s een bedrijfsauto op het werk, de ander de eigen auto met de buren. Onder leiding van Rana Berends van Buurkracht gaan initiatiefnemers van autodelen met elkaar in gesprek. Hoe organiseren ze dit, welke zaken hebben ze goed geregeld, wat hebben ze ervan geleerd. Uiteraard kunnen toekomstige autodelers hier ook al hun vragen kwijt.

Wil je hier bij zijn? Meld je hier aan vóór 25 januari.

Deze bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van de provincie Overijssel

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?