Kom 24 september energie halen tijdens energiemarkt Koningshaven

12 september 2016

Burendag is een uitstekend moment om buurtgenoten te leren kennen. Wijkraad Koningshaven houdt daarom samen met het Buurkracht-buurtteam uit Fatima een energiemarkt. Hier kunnen bewoners zich laten informeren over maatregelen om energie (en geld) te besparen. En energie opdoen bij allerlei activiteiten. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 24 september van 14.00 tot 17.30 uur in wijkcentrum Koningshaven (Kruisvaardersstraat 32C).

Buurkracht  mg 7901
Het buurtteam bereidt de energiemarkt voor

Marcel Timmermans, inwoner van Fatima en initiatiefnemer:Het belooft een gezellige middag te worden met activiteiten voor jong en oud. Zo is er een demonstratie van bijzondere auto’s. Stap in een elektrische BMW, Renault Zoe, waterstofauto of een oldtimer en ervaar de verschillen. De kinderen kunnen zich laten schminken, lekker springen op een springkussen of meedoen aan een playbackwedstrijd.” Voor inwoners die denken aan dakvervanging of –isolatie ligt er een mooi aanbod voor de buurt. Hoe meer mensen er mee doen, hoe voordeliger het wordt. 

Maak kans op gratis ledlampen

Naast dakisolatie zijn er nog veel meer interessante maatregelen waarmee energie en geld te besparen is. Het buurtteam is benieuwd waar de buurt interesse in heeft, om nog meer acties op te zetten in de toekomst. Marcel: “Je kunt dit eenvoudig duidelijk maken met een formulier dat je kunt downloaden van de website. Vul dit formulier in en neem het mee naar de Energiemarkt of mail het voor 24 september . Onder de deelnemers verloten we een set ledlampen.”

Samen besparen loont

Via buurkracht.nl/fatima worden bewoners die zich aanmelden op de hoogte gehouden van de acties van het buurtteam. Ruim 80 buurtgenoten doen al mee. “Dit is gratis en verplicht je tot niets. Je ziet er meteen handige tips en kunt, als je een slimme meter hebt, inzicht krijgen in je energieverbruik. En dit vergelijken met het gemiddelde verbruik van onze buurt”, aldus Marcel. Het buurtteam hoopt veel buurtgenoten te begroeten op 24 september.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?