Koekangerveld gaat voor een lagere energierekening

06 mei 2015

Energie besparen is goed voor het milieu én je portemonnee. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert en hoe je dit aanpakt. Om die hobbels weg te nemen hebben inwoners besloten hun dorp in beweging te brengen. Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V., ondersteunt hen hierbij. Het doel: inwoners van Koekangerveld helpen bij besparingsmaatregelen. Iedereen is van harte uitgenodigd op de dorpsbijeenkomst, donderdag 21 mei om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in Dorpshuis De Veldhoek.

Energie besparen KoekangerveldHet buurtteam, bestaande uit Jan Jansen, Philip Vandermaelen, Christel Vandermaelen, Koos Bos, Koos van Meerendonk, Dyke van Donkelaar, Theo de Rijke en Anne Steenstra, vertelt over hun plannen en wat de buurt van hen kan verwachten. Marjan Hendriks van Buurkracht geeft informatie over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Bewoners kunnen ook meteen meedoen aan de actie ‘Slurpers speuren’. Met een stekkerset kunnen ze zien hoeveel energie bepaalde apparaten in huis verbruiken. Het buurtteam vertelt hier meer over tijdens de dorpsbijeenkomst op 21 mei.

Inzicht in je energieverbruik

Als je energie wilt besparen, is het handig om te weten hoeveel je nu eigenlijk verbruikt. En hoe je je verbruik omlaag krijgt. Inwoners van Koekangerveld krijgen de (gratis) slimme meter aangeboden. Met de slimme meter is het mogelijk om op Buurkracht.nl je energieverbruik te volgen en te vergelijken met het gemiddelde verbruik van de buurt. Christel Vandermaelen: “Je kunt je nu al aanmelden. Je ziet dan welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant zijn. En je wordt meteen van onze acties op de hoogte gehouden.”

Samen besparen loont

Christel Vandermaelen: “Waar het in alle collectieve activiteiten in Koekangerveld om draait, is de leefbaarheid van het dorp verhogen. Buurkracht zien wij dan ook als onderdeel van een groter geheel. We zijn al even bezig om het energiebewustzijn in het dorp te vergroten en te onderzoeken hoe we energie besparen samen kunnen aanpakken. Liefst natuurlijk door daarmee ook de lokale economie te stimuleren. Buurkracht geeft ons dorp weer een nieuwe impuls om kennis te delen, oplossingen te zoeken en elkaar vooruit te helpen.”

Buurkracht is inmiddels in meer dan 65 buurten en dorpen actief. Samen doen betekent het verdelen van werkzaamheden. En hoe meer mensen mee doen, hoe voordeliger het is. Buurtbewoners beslissen zelf welke maatregelen ze aanpakken. En als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Het buurtteam hoopt veel inwoners te begroeten op 21 mei.

Koekangerveld

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Koekangerveld