Knallen in 2018

02 januari 2018

"In 2017 hebben we grote sprongen gemaakt. Fantastisch dat zo veel vrijwilligers in het hele land hun buurt op sleeptouw nemen en daarmee ook nog eens geweldige resultaten boeken. Ik ben er apetrots op dat we al bijna 250 buurten mogen helpen, die samen al meer dan 3 miljoen kilo CO2-uitstoot per jaar compenseren. Heel veel dank en petje af voor iedereen die heeft bijgedragen aan het behalen van deze mijlpalen."

Buurkracht roel woudstra
Roel Woudstra: We gaan knallen dit jaar!

"Daarbij horen naast de initiatiefnemers en bewoners van Buurkrachtbuurten ook al die partijen waarmee we inmiddels samenwerken. Van gemeenten tot provincies en van energiecoöperaties tot Natuur- & Milieufederaties. Al die verbanden maken ook dat we steeds verder ingebed raken in de samenleving. We merken bijvoorbeeld dat we steeds makkelijker met buurten in contact komen, en dat we steeds meer aandacht krijgen, ook van buiten het gebied waar Buurkracht actief is. 

De vaart zit er dus goed in en we mogen nu al trots zijn op onze prestaties, maar dit is nog maar het begin. In 2018  gaat de versnelling écht doorzetten. Als het aan ons ligt, komen er honderden Buurkrachtbuurten bij. Die helpen we te verduurzamen, maar ook om andere thema’s die spelen in de buurt – van vervoer tot zorg en groenvoorziening - bij de kop te pakken. Zo bereiken we steeds meer mensen. Met als uiteindelijke doel om een veelvoud van die 3 miljoen kilo CO2 op de teller te zetten. Want daar is het allemaal om begonnen.

We zitten op de goede weg. Samen werkt. Ik wens dan ook iedereen in 2018 een beetje buurkracht toe!"

Roel Woudstra,

Manager Buurkracht

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?