Klimaatstraatfeest en Buurkracht, een prima combi

18 februari 2015

HIER Klimaatstraatfeest en Buurkracht gaan elkaar versterken. Beide initiatieven brengen mensen bij elkaar om samen energie te besparen. Dus waarom zou je dan niet samen optrekken waar dat kan?

Buurkracht ksf logo voor webiste
Klimaatstraatfeest

Het HIER Klimaatstraatfeest is de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Al zeven jaar lang strijden duizenden straten met elkaar om de titel ‘Beste Klimaatstraat van Nederland’. Dit stookseizoen gingen 2283 straten de uitdaging aan. De straat die tot 31 maart de meeste punten heeft verdiend, wint een feestbudget van € 10.000,-. Energie besparen en gezelligheid gaan dus hand in hand, net als bij Buurkracht. Alleen de aanpak verschilt. Op 26 januari werd de samenwerking tussen het HIER Klimaatstraatfeest en Buurkracht officieel bezegeld.

Aanjager

Het Klimaatstraatfeest kan wel eens een mooie aanjager voor Buurkracht zijn. Als straten eenmaal de smaak van samen energie besparen te pakken hebben, is de stap naar Buurkracht zo gemaakt. Dan krijgen ze bijvoorbeeld inzicht in hun energieverbruik en hulp bij het enthousiasmeren van hun buurt voor besparende maatregelen. Waardoor ze nog meer gaan besparen en nog meer kans maken op die felbegeerde straatprijs. Andersom kan het voor Buurkrachtbuurten die goed op dreef zijn, ook leuk zijn om heel actieve straten in te schrijven voor het Klimaatstraatfeest. Kijken hoe ver je komt met al je buren.

Doet jouw straat op dit moment al mee, dan kun je als bewoner nog aanhaken. Nieuwe straten kunnen zich aanmelden voor de volgende editie van het Klimaatstraatfeest, vanaf 9 oktober dit jaar - de Dag van de Duurzaamheid.

Meer over de samenwerking

Op 16 februari won Roos Wiss uit Leeuwarden warmtebeelden van Buurkracht. Lees verder.
Op 26 januari kondigden HIER Klimaatstraatfeest en Buurkracht de samenwerking aan. Lees verder.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?