Extra zomerse energie voor kinderen: mét zomeractie!

16 juli 2017

Energie saai? Meer iets voor volwassenen? Zeker niet. Energie maakt kinderen vaak juist nieuwsgierig. Want wat is het eigenlijk precies? Waar komt stroom vandaan? Hoe kunnen we er zuinig mee omgaan? Hier drie leuke energieke activiteiten voor de kids - van een bezoekje aan Nemo tot een lespakket voor thuis of onderweg - ideaal in de vakantieperiode. En je maakt ook nog eens kans op een Spelen met Energiepakket van Buurkracht.

Buurkracht energiepakket2
Spelenderwijs van alles over energie te weten komen

Binnenshuis of buitenshuis, onderweg of als dagje uit, er is van alles te doen en te beleven voor nieuwsgierige kinderen die meer willen weten over energie en alles wat daar mee te maken heeft.

Waterspaarders: van 9 naar 5 minuten

Waterspaarders stimuleert kinderen de gemiddelde douchetijd van 9 minuten per keer bijna te halveren, naar 5 minuten. Want vier minuten minder douchen betekent een jaarlijkse besparing van 77.000 Olympische zwembaden vol warm water en een forse vermindering van de CO2-uitstoot. Kinderen motiveren daarbij niet alleen zichzelf, maar ook volwassen. Met zelfgemaakte etiketten op shampooflessen bijvoorbeeld.

Nemo: ontdek zelf hoe bijzonder alledaagse dingen zijn

Bij Nemo Science Museum in Amsterdam ontdek je de wereld om je heen. Kom zelf tot de ontdekking wat licht is en waarom fossiele brandstoffen beter vervangen kunnen worden door alternatieven, speel met energie ervaar duurzame energiebronnen aan den lijve. Ook leuk, op de website van Nemo staan allerlei proefjes en experimenten die je gewoon thuis kunt doen of als je onderweg bent. Lukt het jou om met een ballon een spaarlamp te laten branden?

Spelen met Energiepakket: met elkaar, voor elkaar

Het Spelen met Energiepakket laat kinderen met elkaar kennis maken met energie. Door zelf energie op te wekken, door energiebesparende acties te verzinnen en door samen allerlei opdrachten te doen. In het pakket zitten allerlei leuke spullen, zoals warmtekleurplaten, een Besparingskalender, Jaarbespaarplaten en een knijpkat. Een pakket is geschikt voor maximaal 30 kinderen.

Zelf deze zomer aan de slag met het Spelen met Energiepakket? Vul dan het aanvraagformulier in en vertel waarom jij je kind(eren) graag iets bijbrengt over energie. De beste motivaties worden beloond. Deze zomeractie loopt tot en met 31 augustus 2017 en op = op.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?