Kastelenbuurt Oosterhout krijgt eigen kortingspas: voordeel bij lokale ondernemers

13 april 2016

In de Kastelenbuurt is samen energie besparen een succes. Bijna 30 huishoudens deden er al mee aan acties voor isolatie en zonnepanelen en besparen daarmee gemiddeld € 630,- per jaar op hun energierekening. Het buurtteam dat deze beweging in gang gezet heeft, introduceert nu samen met Buurkracht en Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) de Buurkracht Kastelenbuurt Kortingspas. Daarmee krijgen buurtbewoners en leden van ONE voordeel bij diverse lokale ondernemers. De kortingen lopen op tot wel 20 procent.

Buurkracht pas
De Buurkracht Kastelenbuurt Kortingspas

De kortingspas is een idee van Bart Borstrok, Michiel van Rijnsoever en Jack Naalden. Deze bewoners van de Kastelenbuurt haalden anderhalf jaar geleden ook Buurkracht naar hun wijk, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. dat buurten ondersteunt die samen energie willen besparen. Jack Naalden: “Met onze zonnepanelen- en isolatieacties hebben we mooie resultaten behaald. Toen stonden we voor de vraag wat we nog meer konden betekenen voor de buurt. We kwamen op de gedachte om lokale ondernemers te benaderen of ze korting wilden geven. Liefst op energiezuinige producten zoals ledverlichting, elektrische fietsen, dubbel glas en pelletkachels. Zo hebben we inmiddels al veel voordeel voor pashouders geregeld. En niet alleen op duurzame producten, maar bijvoorbeeld ook bij de sportschool.”

Drie vliegen in één klap

Nu al krijgen pashouders voordeel bij Expert Oosterhout Witgoed, Frans Jansen Elektro & Verlichting, Handyman, Halfords, Homepart Accessoires en Onderdelen van huishoudelijke apparaten, Van der Pluim Warmtewinkel, glashandel Drommelbergen en Willemsen Sport. Het buurtteam is nog met verschillende ondernemers in gesprek om de mogelijkheden van de Buurkracht Kastelenbuurt Kortingspas verder uit te breiden. “Met deze actie slaan we drie vliegen in één klap, of misschien wel drie”, zegt Jack. “Pashouders besparen er geld mee, met veel van de kortingsproducten gaat hun energieverbruik verder omlaag én we dragen bij aan een gezonde lokale economie.”

Kortingspas aanvragen?

Bewoners van de Kastelenbuurt kunnen eenvoudig een Buurkracht Kastelenbuurt Kortingspas aanvragen via www.buurkracht.nl/kastelenbuurt. Als ze zich aanmelden op deze website, kunnen ze ook precies zien op welke producten en diensten ze voordeel kunnen krijgen, en onder welke voorwaarden. Leden van ONE kunnen een pas aanvragen via http://www.oosterhoutnieuweenergie.nl/. Zij krijgen meer informatie per e-mail. Jack: “Wie nog geen lid is van ONE, kan dat natuurlijk alsnog worden. We hopen ook dat bewoners van andere buurten ons voorbeeld volgen en ook samen met Buurkracht energie gaan besparen. Dan kan hun hele buurt ook gaan profiteren van de kortingspas. Én van een lagere energierekening. We helpen ze graag op weg.”

Meer informatie

Vragen, opmerkingen, leuke ideeën of behoefte meer informatie? Neem dan contact op met het buurtteam van de Kastelenbuurt via www.buurkracht.nl/kastelenbuurt.

Kastelenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Kastelenbuurt