Kastelenbuurt in Ons Huis Verdient Het van RTL4

14 april 2015

Buurkracht 2015 03 24 14.25.20
Filmen in de Kastelenbuurt voor Ons Huis Verdient Het

Een energierekening van nul euro, wie wil dat niet? Het RTL4-programma Ons Huis Verdient Het, onderdeel van de gelijknamige campagne, spoort Nederlandse huishoudens aan energie te besparen. En laat daarbij inspirerende voorbeelden zien van buurten. Op 26 april komt de Kastelenbuurt in beeld, waar inwoners samen aan de slag zijn om energiebesparing nu eens echt van de grond te tillen.

Het buurtteam is sinds eind vorig jaar actief. Bewoners besparen door een isolatie-actie al zo’n € 6.000,- per jaar. De cameraploeg trok de wijk in om de resultaten van Buurkracht vast te leggen. Jack Naalden: “Sinds we in februari de buurtofferte voor zonnepanelen hebben gepresenteerd, is de leverancier flink aan het werk. De actie loopt nog steeds.”

Ook besparen?

Inwoners die ook willen profiteren van het isolatie- of zonnepanelenaanbod kunnen zich aanmelden op www.buurkracht.nl/oosterhout-kastelenbuurt. Dit is gratis en vrijblijvend. Jack: “Je krijgt dan een persoonlijke pagina en je kunt je opgeven om een offerte te laten maken. En met een slimme meter kun je inzicht krijgen in je energieverbruik en dit vergelijken met het gemiddelde verbruik van de buurt.”

Voor wie benieuwd is naar de beelden en meer wil weten over het buurtteam en Buurkracht: kijk zondag 26 april om 11.20 uur naar Ons Huis Verdient Het op RTL4.

Kastelenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Kastelenbuurt